Kerstmarkten België

Uniek in België zijn de bourgondische kerstmarkten op de mooi aangeklede stadspleinen. Ze zijn talrijk aanwezig en hebben naast de heerlijke hapjes allen weer iets anders te bieden. Van skipistes tot ijsbanen en van glühwein tot rodelbanen. Belgische steden hebben elk hun eigen typerende karakter en dit komt ook tot uiting op de kerstmarkten. Dat is het mooie aan de Belgische kerstmarkten: ze hebben voor elk wat wils!

België staat bekend om zijn frietjes, bier en chocolade, maar waar België ook in uitblinkt zijn de prachtige, sfeervolle kerstmarkten!

Neem nu de kerstmarkt van Antwerpen. Deze kerstmarkt van internationale allure is uitermate geschikt voor een weekendje weg. Hier beleef je de winterpret en kun je ook nog eens al je kerstinkopen doen.

kerstmarktbelgie

Of de kerstmarkt van Brussel: een reuzenrad en een schaatsbaan en dat in het centrum van Europa! Daarnaast vind je hier ook nog eens meer dan 200 kerststandjes waar je alles kunt vinden dat met kerst te maken heeft. Een prachtige kerstmarkt waar België terecht trots op mag zijn.

Dan heb je ook nog de kleinere kerstmarkten zoals die van Leuven, Gent, Hasselt, Lier en Oostende. Deze kerstmarkten zijn misschien niet de grootste, maar wel zeker een bezoekje waard. Oostende richt zich vooral op toeristen. Dit kan je merken aan de lekkere hapjes uit o.a. Roemenië, Frankrijk en Italië. Hasselt is voor veel mensen een favoriet vanwege de fantastische attracties die tussen de kerstkraampjes staan. Je kan hier zelfs een ritje maken op de achtbaan! Dan heb je nog Gent, een authentieke Belgische stad. Deze kerstmarkt is ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement met animatie, muziek, attracties en nog veel meer. Terwijl de steden Lier en Leuven worden omgetoverd in knusse kerstdorpen die een warme sfeer uitstralen.

kerstmarkt-belgië-reuzenrad

Wat de kerstmarkten van België allemaal uitstralen is de gezelligheid, de gastvrijheid en het ware kerstgevoel. Alle steden proberen dit zo goed mogelijk uit te dragen. In het centrum van de steden, waar de kerstmarkt wordt gehouden, helpt iedereen mee met versieringen aanbrengen. Van bedrijven tot winkels en van winkels tot inwoners. Zo ontstaat er uiteindelijk een echt kerstdorp met een unieke kerstsfeer die je zeker niet mag missen!

Kerstmarkten in België zijn traditioneel en authentiek. Het mooisteis dat inwoners, organisatoren en bezoekers de kerstmarkt allemaal samen tot een goed einde willen brengen. Gezelligheid staat hier hoog in het vaandel. Samen genieten van een glaasje glühwein of een warme kop chocolademelk is dan ook een traditie. Daarnaast wordt er op de kerstmarkten in België ook altijd gedacht aan de kinderen. Zij kunnen genieten van leuke attracties of schaatsen op de ijsbaan. De ouders kunnen dan ondertussen lekker rondneuzen in de standjes. De Belgische kerstmarkten, dat is samen genieten van traditie en gezelligheid!

kerstmarktbelgie2