Heb jij ook graag dat gezellige kerstgevoel? Wil je naar de kerstmarkt en wil je weten waar de leukste kerstmarkten van Europa zijn? Wij verzamelden info, wetenswaardigheden en de openingsuren van alle belangrijke kerstmarkten in Europa.

Kerstmarkt Antwerpen

Wat maakt een kerstmarkt tot een goede kerstmarkt? Antwerpen denkt het antwoord te hebben. Wij geven ze geen ongelijk, want de kerstmarkt Antwerpen is een heel bijzondere. De kerstmarkt is vormgegeven in een unieke skisfeer, je waant je op de piste in Oostenrijk! Dit gaat niet alleen gepaard met honderd stalletjes, of beter gezegd chalets, maar ook door een ijspiste op het Steenplein. Dat noemen wij nog eens speciaal!

Op zoek naar een hotel in Antwerpen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt antwerpen


Tot 2009 werd de kerstmarkt nog gehouden op het befaamde Groenplaats, met als absolute blikvangers natuurlijk de ‘Onze Lieve Vrouwe Kathedraal’ en het ‘Hilton Hotel’. De laatste jaren wordt de kerstmarkt gehouden op verschillende plekken in het centrum van Antwerpen. De markt voegde letterlijk uit zijn voegen, meer ruimte was broodnodig. Nu staat de kerstmarkt Antwerpen verspreidt over de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein en de Suikerrui. Over deze plekken staan ruim 100 standjes verspreidt. Al zijn het geen standjes, maar meer kleine chaletjes. Hier krijg je niet alleen het echte kerstgevoel, maar ook het wintersportgevoel. Daarom is het ook zo leuk dat op het Steenplein een ijspiste staat. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen!

Het mooie van de kerstmarkt Antwerpen is dat de gehele binnenstad is omgetoverd voor de happening. Dit maakt Antwerpen dan ook uitermate geschikt voor een weekendje weg tijdens de kerstmaand. Vele hotels hebben dan zelfs voordelige en leuke kerstarrangementen. Zo kun je helemaal in de kerststemming komen in deze florerende Belgische stad.

De kerstmarkt is natuurlijk de absolute trekpleister in Antwerpen in de decembermaand. De tientallen houten chaletjes, verspreidt over de binnenstad, roepen een speciaal gevoel op. Desondanks valt de kerstmarkt ook goed te combineren met kerstshoppen! De binnenstad bruist tijdens de kerstmaand, waarom niet gebruik maken van deze uitgelezen mogelijkheid om een middagje ouderwets te gaan shoppen? En het mooie: Antwerpen heeft een aantal grote en prachtige winkelstraten. Hier kun je de grote, bekende merken vinden. Maar ook haute couture! Als je een nieuwe garderobe wil scoren of een prachtige jurk of pak voor de kerst; in Antwerpen vind je het.

antwerpen kerstmarkt

Maar uiteindelijk is de kerstmarkt Antwerpen natuurlijk hetgeen waar het allemaal om draait in de kerstperiode. Gelukkig zit het hier wel snor mee. Niet alleen ziet de stad er fenomenaal uit, ook zijn er genoeg kerstspullen te zien en te kopen. Ben je op zoek naar bijzondere kerstdecoraties? Geen probleem, er zijn genoeg standjes waar je kunt slagen. Ben je op zoek naar een kerstmuts, een kerstsjaal of kersthandschoenen? Geen probleem, op de kerstmarkt Antwerpen vind je het. Werkelijk waar alles is hier aanwezig. Ook qua gezelligheid. Naast de velen kraampjes staan statafels waar je glühwein en kersthapjes kunt nuttigen. Pak je rust van het vele gesjouw en geniet van de sfeer met een drankje en een hapje.

De kerstmarkt Antwerpen mag zich met recht meten de grootste kerstmarkten ter wereld. De kerstsfeer die je in Antwerpen treft, tref je niet vaak. De hele binnenstad staat in het teken van de kerstmarkt. Dat is uniek en maakt Antwerpen geschikt voor zowel dagjesmensen als toeristen die een weekend willen blijven.

Kerstmarkt Antwerpen 2014

De kerstmarkt in Antwerpen start op 6 december 2014. Tot en met 4 januari 2015 kunt u de kerstmarkt bezoeken.

Openingstijden 2014

Maandag tot en met donderdag is de kerstmarkt geopend van 12.00 – 21.00 uur.
Vrijdag is de kerstmarkt van 12.00 tot 23.00 geopend.
Zaterdag zijn de openingstijden 11.00 – 23.00 uur en zondag ban 11.00 – 21.00 uur.

Uitzonderingen:
24 en 31 december 2014 sluit alles om 18.00.
Op 25 december 2014 kunt u de kerstmarkt bezoeken van 12.00 – 21.00 uur.
1 januari 2015 is de kerstmarkt geopend van 14.00 tot 21.00.Copyright 2015 © Kerstmarkt door Volo Media
 

Origineel kerstcadeau nodig?

Kerstmarkten België

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkten Engeland

Kerstmarkten Oostenrijk

Kerstmarkten Tsjechië

Nieuws

Aanbiedingen

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

19-20 december 2015 – inclusief Thalys treintickets en 1 hotelovernachting in Keulen

kerstmarkt KeulenJe reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdagmiddag 20 december naar Keulen, op minder dan 2 uur ben je op bestemming! Je bezoekt ‘s avonds de kerstmarkt en moet slechts een honderdtal meter wandelen naar het hotel. De volgende dag kan je op het uur van jouw keuze met de Thalys weer terug naar huis.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:

Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

 
Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

De wedstrijd eindigt op 16 december 2015 en de winnaar wordt meteen op de hoogte gebracht.