Kerstmarkt Gent

De kerstmarkt Gent staat bekend om zijn intimiteit en gevoelige kerstsfeer. Kerstmarkt Gent is namelijk geen grote kerstmarkt. Met ‘slechts’ vijftig kraampjes is het zelfs een vrij kleine.

Maar dit mag de pret niet drukken, kerstmarkt Gent is namelijk groot in het plezier dat je hier zult gaan beleven!

Kerstmarkt Gent 2015

Startdatum: 05-12-2015

Einddatum: 03-01-2016

Openingstijden 2015

Dagelijks van 10:00 tot middernacht.

Op zoek naar een hotel in Gent?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt-gent

Ondanks dat er maar vijftig kerstkraampjes opgesteld staan in de binnenstad van Gent, is er toch nog genoeg te zien en te beleven op de kerstmarkt Gent. De kerstmarkt staat opgesteld rondom de prachtig verlichte St. Baafskathedraal. De kathedraal zelf is al een lust voor het oog bij dag, maar met de kerstverlichting aan is het al helemaal een pareltje. Je zult hier dan ook veel mensen zien die zich staan te vergapen bij het zien van de St. Baafskathedraal.

Voor originele kerstdecoraties of grappige kerstcadeaus hoef je niet lang te zoeken of een speurneus te zijn. Ondanks dat de kerstmarkt relatief klein is, in vergelijking met andere kerstmarkten, heeft de kerstmarkt Gent wel alles dat je maar kunt bedenken. Je kunt hier eigenlijk van alles en nog wat scoren dat te maken heeft met kerst. Hier kun je dus alle spullen kopen om het kerstgevoel mee in huis te halen.

Als je op zoek bent naar de gezelligste kerstmarkt van België dan zou de kerstmarkt Gent zeker op je lijstje moeten prijken. Het is namelijk een intieme, mooie en gezellige kerstmarkt. Ondanks dit loopt hier altijd gezellig veel volk rond, zonder dat het té druk wordt.

Hier ben je dan ook aan het juiste adres voor een hapje en een drankje. Bijvoorbeeld een strudel en een glühwijn. Ook als je slechts hier naartoe bent gekomen voor het bekijken van de standjes, ben je aan het juiste adres. De standjes zijn namelijk prachtig versierd. Het zijn net kleine chaletjes die voorzien zijn van de mooiste kerstverlichting! Als je van sfeer houdt, ben je in Gent aan het goede adres.

kerstmarkt-gent-reuzenrad

Gent leent zich ook uitstekend voor een weekendje of een dagje uit. Dagjesmensen en toeristen kunnen zich hier uitmuntend vermaken in de kerstperiode. De stad is gezellig en lijkt uit een ansichtkaart weggelopen. Niet alleen de kerstmarkt is in de kerststemming, maar de gehele stad.

Etalages, winkels, restaurants, huizen en bedrijven: ze hebben allen een ding gemeen. Ze zijn allemaal met liefde versierd en zien er schitterend uit. Het maakt Gent tot een fantastische stad om een keer te zijn geweest in november of december.

De Winterdroom op het St. Pietersplein is een echte trekpleister. Hier worden muzikale optredens verzorgd en staan diverse kermisattracties. Leuk voor de kinderen en de ouders! Het is hier ook een drukte van belang met spelende kinderen en genietende ouderen. Tevens is hier de grootste openlucht schaatsbaan van Vlaanderen. Niet voor niets een fenomeen in Gent en omstreken!

De kerstmarkt Gent is een intieme en gezellige kerstmarkt. Wellicht niet een van de grootste kerstmarkten, wel een van de leukste! In Gent is het prima vertoeven voor een paar uur, een dag of een weekend. Gent verdient het om een kans te krijgen van kerstmarkt-fanaten.

gent-kerstmarkt

 

Kerstmarkt Gent 2015

Startdatum: 05-12-2015

Einddatum: 03-01-2016

Openingstijden 2015

Dagelijks van 10:00 tot middernacht.