Heb jij ook graag dat gezellige kerstgevoel? Wil je naar de kerstmarkt en wil je weten waar de leukste kerstmarkten van Europa zijn? Wij verzamelden info, wetenswaardigheden en de openingsuren van alle belangrijke kerstmarkten in Europa.

Kerstmarkt Gent

De kerstmarkt Gent staat bekend om zijn intimiteit en gevoelige kerstsfeer. Kerstmarkt Gent is namelijk geen grote kerstmarkt. Met ‘slechts’ vijftig kraampjes is het zelfs een vrij kleine.

Maar dit mag de pret niet drukken, kerstmarkt Gent is namelijk groot in het plezier dat je hier zult gaan beleven!

Op zoek naar een hotel in Gent?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt-gent


Ondanks dat er maar vijftig kerstkraampjes opgesteld staan in de binnenstad van Gent, is er toch nog genoeg te zien en te beleven op de kerstmarkt Gent. De kerstmarkt staat opgesteld rondom de prachtig verlichte St. Baafskathedraal. De kathedraal zelf is al een lust voor het oog bij dag, maar met de kerstverlichting aan is het al helemaal een pareltje. Je zult hier dan ook veel mensen zien die zich staan te vergapen bij het zien van de St. Baafskathedraal.

Voor originele kerstdecoraties of grappige kerstcadeaus hoef je niet lang te zoeken of een speurneus te zijn. Ondanks dat de kerstmarkt relatief klein is, in vergelijking met andere kerstmarkten, heeft de kerstmarkt Gent wel alles dat je maar kunt bedenken. Je kunt hier eigenlijk van alles en nog wat scoren dat te maken heeft met kerst. Hier kun je dus alle spullen kopen om het kerstgevoel mee in huis te halen.

Als je op zoek bent naar de gezelligste kerstmarkt van België dan zou de kerstmarkt Gent zeker op je lijstje moeten prijken. Het is namelijk een intieme, mooie en gezellige kerstmarkt. Ondanks dit loopt hier altijd gezellig veel volk rond, zonder dat het té druk wordt.

Hier ben je dan ook aan het juiste adres voor een hapje en een drankje. Bijvoorbeeld een strudel en een glühwijn. Ook als je slechts hier naartoe bent gekomen voor het bekijken van de standjes, ben je aan het juiste adres. De standjes zijn namelijk prachtig versierd. Het zijn net kleine chaletjes die voorzien zijn van de mooiste kerstverlichting! Als je van sfeer houdt, ben je in Gent aan het goede adres.

kerstmarkt-gent-reuzenrad

Gent leent zich ook uitstekend voor een weekendje of een dagje uit. Dagjesmensen en toeristen kunnen zich hier uitmuntend vermaken in de kerstperiode. De stad is gezellig en lijkt uit een ansichtkaart weggelopen. Niet alleen de kerstmarkt is in de kerststemming, maar de gehele stad.

Etalages, winkels, restaurants, huizen en bedrijven: ze hebben allen een ding gemeen. Ze zijn allemaal met liefde versierd en zien er schitterend uit. Het maakt Gent tot een fantastische stad om een keer te zijn geweest in november of december.

De Winterdroom op het St. Pietersplein is een echte trekpleister. Hier worden muzikale optredens verzorgd en staan diverse kermisattracties. Leuk voor de kinderen en de ouders! Het is hier ook een drukte van belang met spelende kinderen en genietende ouderen. Tevens is hier de grootste openlucht schaatsbaan van Vlaanderen. Niet voor niets een fenomeen in Gent en omstreken!

De kerstmarkt Gent is een intieme en gezellige kerstmarkt. Wellicht niet een van de grootste kerstmarkten, wel een van de leukste! In Gent is het prima vertoeven voor een paar uur, een dag of een weekend. Gent verdient het om een kans te krijgen van kerstmarkt-fanaten.

gent-kerstmarkt

 

Kerstmarkt Gent 2014

Op de Korenmarkt (centrum Gent)

 

Startdatum: 05-12-2014

Einddatum: 04-01-2015

 

Openingstijden 2014

Elke dag van 10:00 tot middernacht.Copyright 2015 © Kerstmarkt door Volo Media
 

Origineel kerstcadeau nodig?

Kerstmarkten België

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkten Engeland

Kerstmarkten Oostenrijk

Kerstmarkten Tsjechië

Nieuws

Aanbiedingen

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

19-20 december 2015 – inclusief Thalys treintickets en 1 hotelovernachting in Keulen

kerstmarkt KeulenJe reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdagmiddag 20 december naar Keulen, op minder dan 2 uur ben je op bestemming! Je bezoekt ‘s avonds de kerstmarkt en moet slechts een honderdtal meter wandelen naar het hotel. De volgende dag kan je op het uur van jouw keuze met de Thalys weer terug naar huis.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:

Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

 
Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

De wedstrijd eindigt op 16 december 2015 en de winnaar wordt meteen op de hoogte gebracht.