Heb jij ook graag dat gezellige kerstgevoel? Wil je naar de kerstmarkt en wil je weten waar de leukste kerstmarkten van Europa zijn? Wij verzamelden info, wetenswaardigheden en de openingsuren van alle belangrijke kerstmarkten in Europa.

Kerstmarkt Leuven

In december worden in Leuven het Ladeuze- en Hooverplein het decor voor een zeer sfeervolle Kerstmarkt. Zowel jong als oud en zowel Leuvenaar als toerist zal te vinden zijn op het jaarlijkse tiendaagse festijn!

Op zoek naar een hotel in Leuven?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt-leuven


Ook de Kerstman zal weer zijn neergestreken in Leuven om de kerstmarkt van dichtbij mee te maken. Zoals iedereen houdt ook de Kerstman van de sfeer die bij de kerstmarkt Leuven komt kijken. Hij zal in zijn eigen kersthuis de sfeer opsnuiven. Je kunt zelfs een bezoekje aan hem brengen. Sterker nog, dat stelt hij zeer op prijs. Ho ho ho!

Het prachtige aan de kerstmarkt Leuven is tevens de diversiteit. Hier kun je echte Belgische kraampjes vinden, maar ook internationale standjes. Zo kun je op het ene moment traditionele kerstlekkernijen proeven en het andere ogenblik staar je naar speciale kerstversieringen uit Bulgarije. Zo zul je goede ideeën opdoen voor al jouw eigen Kerst thuis. De beste kerstversieringen en de lekkerste kerstetenswaren vind je op de kerstmarkt Leuven.

Als je meer bent van de kunst, ben je bij de kerstmarkt Leuven ook aan het juiste adres. Op het Ambachtenpleintje tonen kunstenaars en ambachtslieden hun werk. Heel het jaar hebben zij hier naartoe geleefd: het moment suprême. Het moment dat de wereld hun kunstwerken eindelijk kan beoordelen. De kunstenaars wachten met smart op jou. Eventueel kan je zelfs een kunstwerk mee naar huis nemen. Zo kom je pas echt in de hogere kerstsferen.

leuven-kerstmarkt

Als kers op het kersttoetje kun je ook nog eens naar de Grote Markt. Op het plein staat voor het stadhuis een grote kerststal. Het is ook niet zomaar een kerststal. Hier vind je namelijk levende dieren! Iets dat alleen maar op de kerstmarkt Leuven mogelijk is. Een landbouwer uit de streek doet dit ieder jaar weer. Hij neemt zijn schapen en zijn ezel mee en blijft gedurende het festijn samen met hen in de kerststal. Dat noemen wij nog eens passie!

Het uiteindelijke doel van de kerstmarkt Leuven is natuurlijk de bezoekers een uniek kijkje te geven in wat Kerst allemaal te bieden heeft. Kerst is immers niet alleen een bijbelse dag, maar is verworden tot een wereldwijde feestdag. Daar horen nu eenmaal toeters en bellen bij! Op de kerstmarkt Leuven vind je een groot assortiment aan kerstspullen om de feestdag tot een overgelijke dag te maken. Of je nou nieuwe kerstballen zoekt, een hele kerststal, een kersttrein voor rond de boom of als je simpelweg op zoek bent naar gezelligheid: kerstmarkt Leuven heeft het allemaal. Dat is ook de reden dat de kerstmarkt ieder jaar weer zo druk bezocht is, en dat al 25 jaar achtereen. Ook dit jaar beloofd het weer een spetterend kerstfeest te worden. Kerstmarkt Leuven is vanaf 9 december tot en met 18 december geopend. De markt begint vroeg en eindigt laat. Wellicht tot ziens bij de kerstmarkt Leuven!

De kerstmarkt in Leuven is geopend van 12 tot 22 december 2013.

Openingstijden

De kerstmarkt is geopend op:
– donderdag 12 december tussen 17.00 en 23.00 uur
– vrijdag 13 en zaterdag 14 december van 11.00 tot 23.00 uur
– zondag 15 december tussen 11.00 en 22.00 uur
– maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 december van 14.00 tot 22.00 uur
– donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 december tussen 11.00 en 23.00 uur
– zondag 22 december van 11.00 tot 20.00 uur.Copyright 2014 © Kerstmarkt door Volo Media
 

Origineel kerstcadeau nodig?

Kerstmarkten België

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkten Engeland

Kerstmarkten Oostenrijk

Kerstmarkten Tsjechië

Nieuws

Aanbiedingen

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

20-21 december 2014 – inclusief Thalys treintickets en 1 hotelovernachting in Keulen

kerstmarkt KeulenJe reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdagmiddag 20 december naar Keulen, op minder dan 2 uur ben je op bestemming! Je bezoekt ‘s avonds de kerstmarkt en moet slechts een honderdtal meter wandelen naar het hotel. De volgende dag kan je op het uur van jouw keuze met de Thalys weer terug naar huis.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:

Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

 
Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

De wedstrijd eindigt op 15 december 2014 en de winnaar wordt meteen op de hoogte gebracht.