Heb jij ook graag dat gezellige kerstgevoel? Wil je naar de kerstmarkt en wil je weten waar de leukste kerstmarkten van Europa zijn? Wij verzamelden info, wetenswaardigheden en de openingsuren van alle belangrijke kerstmarkten in Europa.

Kerstmarkt Oostende

Oostende is geen wereldberoemde stad of een grote stad. Sterker nog, de meesten mensen zullen niet eens weten waar Oostende ligt in België. Als ze überhaupt al weten dat Oostende in België ligt. Voor de kerstmarkt Oostende is dit een goed iets. Hierdoor krijg je een ongedwongen sfeer waar alles kan en alles mag en iedereen mekaar kent. Hier vind je nog de typische kerstsfeer die hoort bij een kleinere kerstmarkt.

Op zoek naar een hotel in Oostende?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt- oostende


Sinds 2011 is er echter een hoop veranderd in Oostende. In de jaren ervoor stonden de typische chalets nog in het middelpunt van de belangstelling. Oostende heeft de kerstmarkt vorig jaar echter geëvalueerd en kwam tot de conclusie dat het anders moest. De kerstmarkt Oostende staat nu dan ook in het teken van kinderattracties en internationaliteit. Oostende wil namelijk het toerisme een boost geven.

Dat is ook gelukt en gelukkig gaat het niet ten koste van de unieke kerstsfeer. De kerstmarkt Oostende wordt van oudsher af georganiseerd op het Wapenplein. Aan de ene kant van het plein staan tenten waar je gezellig een hapje kunt nuttigen of een drankje kan drinken. Aan de andere kant is de internationale kerstmarkt in de hiervoor bestemde tentjes. Hier kun je alles vinden wat met kerst te maken heeft, met internationale allure. Meer dan twee weken lang kun je hier kerstdecoraties als kerstballen en een kerstster kopen. Maar ook: kerstkledij en kerstvoedselwaren.

Winterijs zoals de kerstmarkt Oostende in volksmond ook wel genoemd wordt, kent ieder jaar een prachtige ijspiste. Bijzonder hieraan is dat deze volledig overdekt is. Oostende is hiermee bestand tegen alle weersomstandigheden! Zo zal de ijspiste nooit in het water vallen. De ijspiste heeft afmetingen van maar liefst duizend vierkante meters. Het aangrenzende ijsbaantje voor kleine kinderen is 100 vierkante meter groot.

kerstmarkt- oostende -reuzenrad

Dat Oostende echt op de internationale tour is gegaan bewijzen de hapjes op de Groentemarkt wel. Hier vind je typische gerechten uit landen als Italië en Frankrijk, maar ook Roemenië! Bijzondere dishes zijn hier dus gegarandeerd!

Sfeer in het park. Dat klinkt vaag, maar is het niet. ‘Sfeer in het park’ is een traditie in Oostende. In het Leopoldpark worden alle bomen weer versierd met duizenden kerstlichtjes, de sfeer die hiermee wordt gecreëerd is ongeëvenaard. Niet voor niets kijken de bewoners van Oostende hier ieder jaar weer naar uit. Net zoals de Albert I promenade. Tijdens de promenade zullen plaatselijke handelaars op de zeedijk hun culinaire specialiteiten van het nieuwe jaar laten zien. Wie weet is er wel een kans dat je meteen mag proeven.

De kerstmarkt Oostende is een vrij bizarre en tegelijkertijd heel speciale en leuke. Reden hiervan is omdat de kerstmarkt Oostende kleinschalig is, maar tegelijkertijd inspeelt op toeristen. Dit zal te maken hebben met de kustligging van Oostende. Het maakt de kerstmarkt Oostende wel tot een kerstmarkt die je beleefd moet hebben. Er zijn vele speciale evenementen zoals de Albert I promenade en ‘Sfeer in het park’. Tel daarbij de ‘gewone kerstmarkt’ op en je kan alleen maar tot de conclusie komen dat kerstmarkt Oostende bezocht moet worden!

De kerstmarkt in Oostende is geopend tussen 28/11/2014 en 04/01/2015.
Voor de ‘ijsberen’ onder ons is er op 04/01/15 een nieuwjaarsduik in de noordzee.

 oostende -kerstmarktCopyright 2015 © Kerstmarkt door Volo Media

 

Origineel kerstcadeau nodig?

Kerstmarkten België

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkten Engeland

Kerstmarkten Oostenrijk

Kerstmarkten Tsjechië

Nieuws

Aanbiedingen

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

19-20 december 2015 – inclusief Thalys treintickets en 1 hotelovernachting in Keulen

kerstmarkt KeulenJe reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdagmiddag 20 december naar Keulen, op minder dan 2 uur ben je op bestemming! Je bezoekt ‘s avonds de kerstmarkt en moet slechts een honderdtal meter wandelen naar het hotel. De volgende dag kan je op het uur van jouw keuze met de Thalys weer terug naar huis.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:

Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

 
Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

De wedstrijd eindigt op 16 december 2015 en de winnaar wordt meteen op de hoogte gebracht.