Kerstmarkt Oostende

De kerstmarkt Oostende is een vrij bizarre en tegelijkertijd heel speciale en leuke. Reden hiervan is omdat de kerstmarkt Oostende kleinschalig is, maar tegelijkertijd inspeelt op toeristen. Dit zal te maken hebben met de kustligging van Oostende. Het maakt de kerstmarkt Oostende wel tot een kerstmarkt die je beleefd moet hebben.

Openingstijden 2016 nog niet gekend

De kerstmarkt in Oostende is geopend tussen 27/11/2015 en 03/01/2016.

Vóór de kerstvakantie: maandag tot donderdag: 11.00 tot 18.00 uur vrijdag tot zondag: 11.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de kerstvakantie (vanaf 16/12/15): dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur, op 24 en 31/12: van 11.00 tot 18.00 uur.

Op zoek naar een hotel in Oostende?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt- oostende

Oostende is geen wereldberoemde stad. Voor de kerstmarkt Oostende is dit een goed iets. Hierdoor krijg je een ongedwongen sfeer waar alles kan en alles mag en iedereen mekaar kent. Hier vind je nog de typische kerstsfeer die hoort bij een kleinere kerstmarkt.

Sinds 2011 is er echter een hoop veranderd in Oostende. In de jaren ervoor stonden de typische chalets nog in het middelpunt van de belangstelling. Oostende heeft de kerstmarkt vorig jaar echter geëvalueerd en kwam tot de conclusie dat het anders moest. De kerstmarkt Oostende staat nu dan ook in het teken van kinderattracties en internationaliteit. Oostende wil namelijk het toerisme een boost geven.

Dat is ook gelukt en gelukkig gaat het niet ten koste van de unieke kerstsfeer. De kerstmarkt Oostende wordt van oudsher af georganiseerd op het Wapenplein. Aan de ene kant van het plein staan tenten waar je gezellig een hapje kunt nuttigen of een drankje kan drinken. Aan de andere kant is de internationale kerstmarkt in de hiervoor bestemde tentjes. Hier kun je alles vinden wat met kerst te maken heeft, met internationale allure. Meer dan twee weken lang kun je hier kerstdecoraties als kerstballen en een kerstster kopen. Maar ook: kerstkledij en kerstvoedselwaren.

Winterijs zoals de kerstmarkt Oostende in volksmond ook wel genoemd wordt, kent ieder jaar een prachtige ijspiste. Bijzonder hieraan is dat deze volledig overdekt is. Oostende is hiermee bestand tegen alle weersomstandigheden! Zo zal de ijspiste nooit in het water vallen. De ijspiste heeft afmetingen van maar liefst duizend vierkante meters. Het aangrenzende ijsbaantje voor kleine kinderen is 100 vierkante meter groot.

kerstmarkt- oostende -reuzenrad

Dat Oostende echt op de internationale tour is gegaan bewijzen de hapjes op de Groentemarkt wel. Hier vind je typische gerechten uit landen als Italië en Frankrijk, maar ook Roemenië! Bijzondere dishes zijn hier dus gegarandeerd!

Sfeer in het park. Dat klinkt vaag, maar is het niet. ‘Sfeer in het park’ is een traditie in Oostende. In het Leopoldpark worden alle bomen weer versierd met duizenden kerstlichtjes, de sfeer die hiermee wordt gecreëerd is ongeëvenaard. Niet voor niets kijken de bewoners van Oostende hier ieder jaar weer naar uit. Net zoals de Albert I promenade. Tijdens de promenade zullen plaatselijke handelaars op de zeedijk hun culinaire specialiteiten van het nieuwe jaar laten zien. Wie weet is er wel een kans dat je meteen mag proeven

 oostende -kerstmarkt

.

De kerstmarkt Oostende is een vrij bizarre en tegelijkertijd heel speciale en leuke. Reden hiervan is omdat de kerstmarkt Oostende kleinschalig is, maar tegelijkertijd inspeelt op toeristen. Dit zal te maken hebben met de kustligging van Oostende. Het maakt de kerstmarkt Oostende wel tot een kerstmarkt die je beleefd moet hebben. Er zijn vele speciale evenementen zoals de Albert I promenade en ‘Sfeer in het park’. Tel daarbij de ‘gewone kerstmarkt’ op en je kan alleen maar tot de conclusie komen dat kerstmarkt Oostende bezocht moet worden!

De kerstmarkt in Oostende is geopend tussen 27/11/2015 en 03/01/2016.

Vóór de kerstvakantie: maandag tot donderdag: 11.00 tot 18.00 uur vrijdag tot zondag: 11.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de kerstvakantie (vanaf 16/12/15): dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur, op 24 en 31/12: van 11.00 tot 18.00 uur.