Kerstmarkt Amsterdam

Van heinde en verre komen de toeristen naar de Wintermarkt toe, de kerstmarkt van Amsterdam. Logisch ook, want het is hier ook fantastisch. De atmosfeer is met geen pen te beschrijven. Het begint al als je aan komt lopen: de lichtjes fonkelen op je neer. De massa lijkt je op staan te wachten en de geuren van lekkernijen dringen je neusvleugels binnen. De kerstsfeer zit er al meteen goed in. Laat de winterpret maar beginnen!

Openingstijden 2015

Wintermarkt Amsterdam
26 november 2015 – 17 januari 2016
zondag t/m donderdag 11.00 – 20.00 uur
vrijdag en zaterdag 11:00 – 21:00 uur

Locatie: Damrak, Amsterdam

Funky Xmas Market
zondag 13 december 2015
12.00 – 18.00 uur

Locatie: Cultuurpark Westergasfabriek, 1014 BE Amsterdam

Scandinavische kerstmarkt Amsterdam
Zaterdag 12 december 2015 11.00 – 18.00 uur
Zondag 13 december 2015 13.00 – 18.00 uur

Locatie: Nassaukerk, De Wittenkade 111, 1052 AG Amsterdam

Op zoek naar een hotel in Amsterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt-amsterdam

Amsterdam: de stad waar alles kan. Voor velen buitenlanders het ultieme paradijs. Hier kun je immers dingen vinden die elders illegaal zijn. Amsterdam is om die reden een cultstad geworden. De kerstmarkt Amsterdam is een cultmarkt, puur omdat deze beregezellig is. Amsterdam is omgetoverd tot een waar kersdorp. Winterland in Amsterdam..

De kerstmarkt Amsterdam vindt plaatst op het prachtige en historische Rembrandtplein. Van heinde en verre komen de toeristen naar Winterland toe. Logisch ook, want het is hier ook fantastisch. De atmosfeer is met geen pen te beschrijven. Het begint al als je aan komt lopen: de lichtjes fonkelen op je neer. De massa lijkt je op staan te wachten en de geuren van lekkernijen dringen je neusvleugels binnen. De kerstsfeer zit er al meteen goed in. Laat de winterpret maar beginnen!

En de winterpret staat je op te wachten. Wat te denken van een schaatsbaan van 600 vierkante meters temidden van het plein. Hier kun je de typische Nederlandse sport beoefenen. Maar ook kun je in de carrousel of het kersttreintje. Ook leuk voor de kinderen. Wat ook leuk is: poffertjes eten en warme chocolademelk drinken in café Winterland.
Het belangrijkste van de kerstmarkt Amsterdam blijven echter de talloze standjes. In deze kerstkraampjes kun je van alles en nog wat vinden. Het lijkt bijna wel een kerstvlooienmarkt. Je kunt hier originele kerstcadeaus scoren, maar ook enorme kitsch of kerstkleding. Aangezien Amsterdam natuurlijk een culturele en internationale stad is, vind je hier ook bijzondere kerstspullen van over de hele wereld. Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals dan zal je het op de kerstmarkt Amsterdam zeker vinden.

kerstmarkt-amsterdam

De kerstmarkt op het Rembrandtplein is de grootste kerstmarkt van Amsterdam en waarschijnlijk van Nederland. Zowel qua bezoekers als qua standjes en oppervlakte. Dat is ook logisch, bij Amsterdam hoort een grote kerstmarkt. Het leuke van Amsterdam is echter dat er ook kleinere kerstmarkten voor de Amsterdammers zelf zijn. Zo is er altijd een kerstmarkt in stadsdeel West en stadsdeel Noord. Normaliter vinden deze kerstmarkten maar een dag plaats. Deze kerstmarkten zul je dan ook moeten zoeken, de organisatie is immers in handen van de buurtbewoners. Hartstikke leuk zijn ze echter wel.

Op het Rembrandtplein is het kerstgevoel groot. Hier vind je alle soorten mensen, alle culturen en alle nationaliteiten. Allen met een doel: op zoek naar een leuke tijd dat in het teken staat van kerst. Dat lukt ook altijd goed. De ondernemers die actief zijn in Winterland zijn namelijk meer dan gastvrij. Een gratis hapje en een gratis glaasje glühwijn zul je veelvuldig vinden. Alles voor de gezelligheid is hun motto!

De kerstmarkt Amsterdam is uniek. Temidden van het Rembrandtplein is Winterland herrezen. Hier kun je alles vinden wat met kerst te maken heeft. Je kunt je schaatsen aanbinden, een kersttrein instappen en natuurlijk langs de talloze kraampjes gaan. Het maakt niet uit waar je voor komt: voor ieder is er wat wils. En het allerbelangrijkste is nog wel: het ware kerstgevoel zul je op de kerstmarkt Amsterdam (terug)vinden.

amsterdam-kerstmarkt

Openingstijden 2015
Funky Xmas Market
zondag 13 december 2015
12.00 – 18.00 uur

Locatie
Cultuurpark Westergasfabriek, 1014 BE Amsterdam

Scandinavische kerstmarkt Amsterdam

Zaterdag 12 december 2015 11.00 – 18.00 uur
Zondag 13 december 2015 13.00 – 18.00 uur

Locatie
Nassaukerk, De Wittenkade 111, 1052 AG Amsterdam

Wintermarkt Amsterdam
26 november 2015 – 17 januari 2016
zondag t/m donderdag 11.00 – 20.00 uur
vrijdag en zaterdag 11:00 – 21:00 uur

Locatie
Damrak, Amsterdam