Kerstmarkt Amsterdam

Amsterdam is de stad van de mogelijkheden. Neerlands hoofdstad laat dat nog maar eens zien rondom de kerstdagen. Een kerstmarkt? Hier vind je er verschillende, in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Wat je ook leuk vindt om te doen, in Amsterdam kun je het dit jaar vinden. En aangezien het onmogelijk is alle activiteiten – klein en groot – te beschrijven, lichten we er een aantal uit waar je de nodige dagen plezier aan kunt beleven.

Openingstijden
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Amsterdam

Op zoek naar een hotel in Amsterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Christmas Village on Ice
Wellicht het meest bijzondere kerstdorp van Nederland kun je vinden op het Museumplein in Amsterdam. Niet alleen vanwege de sfeervolle omgeving, maar ook zeker vanwege de prachtige ijsbaan die dit jaar weer voor een overdosis aan plezier gaat zorgen. Beleef het oer-Hollandse gevoel in de multiculturele stad Amsterdam tijdens ‘Ice Amsterdam’, verwijzend naar de beroemde slogan ‘I Amsterdam’ op het Museumplein.

Bind je schaatsen onder en waag je op het ijs voor een onvergetelijke dag. Natuurlijk sluit je de dag af met een typisch Nederlands bordje poffertjes of kies voor een andere smaaksensatie. Een warme chocolademelk kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook de kerstkraampjes niet te bezoeken!

4

Amsterdam Cultstad
Iedereen die Amsterdam een beetje kent, weet dat Amsterdam kleurrijk is. Amsterdammers kenmerken zich door te doen wat ze willen en hoofdstedelingen hebben het hart op de tong. Daardoor is Amsterdam gezegend met een enorm aanbod aan subculturen. Dit komt ook zeker terug rondom kerst. Ben je daarom op zoek naar ‘iets anders’ dan de traditionele kerstmarkt? Dan is Amsterdam een must.

Funky Xmas Market
Deze markt kenmerkt zich door de bijzondere producten die worden aangeboden. Niet slechts typische kraampjes met traditionele kerstballen of lichtjes. Nee, dit is wat meer ‘funky’. De sfeer is zeer gezellig, er is live muziek en natuurlijk kun je ook gewoon een warme chocolademelk of gluhwein krijgen. Neem zelf gratis een kijkje in de Westergasfabriek in Amsterdam!

amsterdam1

Pure Wintermarkt
Voor een ieder die duurzaamheid aan het hart ligt, is er nu wel een heel speciale kerstmarkt. In het Amstelpark en Park Frankendael vindt de ‘Pure Wintermarkt’ plaats. Hier kun je speciale biologische producten en duurzame cadeautjes vinden voor je geliefden. De toegang is volledig gratis.

Neighbour Food Market
De Westergasfabriek in Amsterdam is in het weekend van 17 december toneel van de speciale Neigbour Food Market. Het is een multicultureel event. Op deze markt kun je hapjes uit alle windstreken proeven en daarnaast kun je je vermaken met een tochtje langs allerlei vintage producten die je nergens anders zult vinden. Deze kersteditie belooft een zeer speciale te worden!

Nederlandse IJsbeelden Festival
Tot slot, voor degenen die niet bang zijn voor een beetje kou, het Nederlandse IJsbeelden Festival in de Arena Boulevard. Wandel bij temperaturen van -10 graden langs de meest betoverende ijssculpturen die je ooit hebt gezien. De beste ijscarvers ter wereld laten ook dit jaar weer zien wat ware ijskunst is.

ijsbeeldenfestivalamsterdam

Het thema van dit jaar is ‘Music inspires’ en daarom kun je 275.000 kilo aan sneeuw en ijs verwachten met een muzikaal tintje. Vergaap je aan standbeelden van s’werelds meest beroemdste artiesten of verbaas je over de uitgewerkte details in gitaars, piano’s en andere instrumenten. In de Event Plaza kun je daarnaast terecht voor een hapje en een drankje en tal van andere activiteiten. Vanaf €16,50 (volwassenen prijs) kun je een dagje heen en het IJsfestival staat er nog tot en met 5 februari 2017.

Openingstijden Nederlandse IJsbeelden Festival
Iedere dag van 10 december 2016 tot en met 5 februari 2017 (10.00 – 19.00 uur)