Kerstmarkt Breda

In de ‘Parel van het Zuiden’ hebben ze dit jaar grootse plannen. Niet langer wil Breda onderdoen voor andere steden in het zuiden van Nederland. Met Winterland Breda wil de stad in Noord-Brabant de harten stelen van alle kerstliefhebbers. Daarbij worden ze dit jaar geholpen door de mannen van 3FM!

Openingsdata:
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Breda


In Breda zijn ze ambitieus. Zo blijkt wel uit de plannen voor deze winter. Niet slechts een of twee pleinen worden centraal gesteld tijdens de winterweken, maar heel de Bredase historische binnenstad wordt één groot Winterland. Daarmee doet Breda een gooi naar de winterlocatie voor deze kerst!

Serious Request
Misschien wel dé belangrijkste reden voor deze grondige aanpak is de aanwezigheid van 3FM in Breda. Tijdens het beroemde evenement Serious Request wordt niet alleen feest gevierd, maar ook volop gecollecteerd voor een goed doel. Serious Request trekt bij iedere editie duizenden mensen en wordt dit jaar ongetwijfeld een enorm wintersucces. Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen: Drie 3FM DJ’s laten zich non-stop opsluiten in een glazen huis. Voor donaties draaien ze je favoriete nummer. Ook worden er spulletjes geveild en zijn er de nodige BN’ers om de DJ’s, die gedurende hun tijd in het glazen huis geen vast voedsel krijgen, te steunen.

kerstmarktbreda

Data Serious Request
18 december 2016 – 24 december 2016

Winterland
Is Serious Request dan de enige reden om een kijkje te gaan nemen in Breda? Nee, absoluut niet. Daarmee zou je Breda flink tekort doen. De stad organiseert van 16 december tot 8 januari een winterland vol verrassingen. Haal je sjaal en muts maar vast tevoorschijn, want het winterfeest in Breda is verbeterd en spreekt aan, nu meer dan ooit. Zo is er een schaatsbaan neergezet in De Haven waar jong en oud zich kan vermaken. Daarna ga je met een warme kop chocolademelk eens goed zitten voor de nodige optredens. Sluit de dag af op de speciaal georganiseerde kermis, waar ouders en kinderen zich de nodige uurtjes kunnen uitleven.

Kerstmarkt Ginneken
Wil je echt iets van Breda meemaken? De stad leren kennen en haar inwoners? De tradities? De hapjes? Dan moet je de Kerstmarkt in Ginneken eens bezoeken. Op 10 en 11 december 2016 staan ruim honderd kraampjes klaar met de meest verrukkelijke lekkernijen en meest unieke cadeaus. De Kerstmarkt Ginneken is een heus familiefeest, met onder meer een draaimolen voor de kleinsten en een oliebollenkraam (ook voor de ouderen natuurlijk!). Ook gaat er een arrenslee door de straten van Ginneken en is zelfs de Kerstman zelf aanwezig om het feest van nog meer glans te voorzien. Er is eveneens gedacht aan de muziek. Er staan twee podia waar de nodige artiesten kun kerstnummers presenteren.

breda1

Kerstmanifestatie van de Grote Kerk
Naast de kerstmarkt in de wijk het Ginneken, is ook in het stadshart van Breda een knusse kerstmarkt te vinden. Deze wordt georganiseerd door de Grote Kerk van Breda. Tientallen niet-commerciële standhouders én commerciële standhouders bieden onder de Grote Kerk hun waar aan. Er is uiteraard een kerstprogramma met muziek, waaronder kerstkoren en orkesten. De Kerstmanifestatie wil je zeker niet missen