Heb jij ook graag dat gezellige kerstgevoel? Wil je naar de kerstmarkt en wil je weten waar de leukste kerstmarkten van Europa zijn? Wij verzamelden info, wetenswaardigheden en de openingsuren van alle belangrijke kerstmarkten in Europa.

Kerstmarkt Amsterdam

Amsterdam: de stad waar alles kan. Voor velen buitenlanders het ultieme paradijs. Hier kun je immers dingen vinden die elders illegaal zijn. Amsterdam is om die reden een cultstad geworden. De kerstmarkt Amsterdam is een cultmarkt, puur omdat deze beregezellig is. Amsterdam is omgetoverd tot een waar kersdorp. Winterland in Amsterdam..

Op zoek naar een hotel in Amsterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

kerstmarkt-amsterdam


De kerstmarkt Amsterdam vindt plaatst op het prachtige en historische Rembrandtplein. Van heinde en verre komen de toeristen naar Winterland toe. Logisch ook, want het is hier ook fantastisch. De atmosfeer is met geen pen te beschrijven. Het begint al als je aan komt lopen: de lichtjes fonkelen op je neer. De massa lijkt je op staan te wachten en de geuren van lekkernijen dringen je neusvleugels binnen. De kerstsfeer zit er al meteen goed in. Laat de winterpret maar beginnen!

En de winterpret staat je op te wachten. Wat te denken van een schaatsbaan van 600 vierkante meters temidden van het plein. Hier kun je de typische Nederlandse sport beoefenen. Maar ook kun je in de carrousel of het kersttreintje. Ook leuk voor de kinderen. Wat ook leuk is: poffertjes eten en warme chocolademelk drinken in café Winterland.
Het belangrijkste van de kerstmarkt Amsterdam blijven echter de talloze standjes. In deze kerstkraampjes kun je van alles en nog wat vinden. Het lijkt bijna wel een kerstvlooienmarkt. Je kunt hier originele kerstcadeaus scoren, maar ook enorme kitsch of kerstkleding. Aangezien Amsterdam natuurlijk een culturele en internationale stad is, vind je hier ook bijzondere kerstspullen van over de hele wereld. Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals dan zal je het op de kerstmarkt Amsterdam zeker vinden.

kerstmarkt-amsterdam

De kerstmarkt op het Rembrandtplein is de grootste kerstmarkt van Amsterdam en waarschijnlijk van Nederland. Zowel qua bezoekers als qua standjes en oppervlakte. Dat is ook logisch, bij Amsterdam hoort een grote kerstmarkt. Het leuke van Amsterdam is echter dat er ook kleinere kerstmarkten voor de Amsterdammers zelf zijn. Zo is er altijd een kerstmarkt in stadsdeel West en stadsdeel Noord. Normaliter vinden deze kerstmarkten maar een dag plaats. Deze kerstmarkten zul je dan ook moeten zoeken, de organisatie is immers in handen van de buurtbewoners. Hartstikke leuk zijn ze echter wel.

Op het Rembrandtplein is het kerstgevoel groot. Hier vind je alle soorten mensen, alle culturen en alle nationaliteiten. Allen met een doel: op zoek naar een leuke tijd dat in het teken staat van kerst. Dat lukt ook altijd goed. De ondernemers die actief zijn in Winterland zijn namelijk meer dan gastvrij. Een gratis hapje en een gratis glaasje glühwijn zul je veelvuldig vinden. Alles voor de gezelligheid is hun motto!

De kerstmarkt Amsterdam is uniek. Temidden van het Rembrandtplein is Winterland herrezen. Hier kun je alles vinden wat met kerst te maken heeft. Je kunt je schaatsen aanbinden, een kersttrein instappen en natuurlijk langs de talloze kraampjes gaan. Het maakt niet uit waar je voor komt: voor ieder is er wat wils. En het allerbelangrijkste is nog wel: het ware kerstgevoel zul je op de kerstmarkt Amsterdam (terug)vinden.

amsterdam-kerstmarkt

Openingstijden 2014

Funky Xmas Market
zondag 14 december 2014
12.00 – 18.00 uur

Locatie
Cultuurpark Westergasfabriek, 1014 BE Amsterdam

Kerstfair Amsterdam
Vrijdag 19 december 2014 16.00 – 22:00 uur
Zaterdag 20 december 2014 14.00 – 22.00 uur
Zondag 21 december 2014 14.00 – 20.00 uur

Locatie
Amsterdamse Bos, nabij het bezoekerscentrum (Amstelveenseweg ter hoogte van de Van Nijenrodeweg) Amsterdam

Scandinavische kerstmarkt Amsterdam
Zaterdag 8 november 2014 10.00 – 17.00 uur
Zondag 9 november 2014 12.00 – 17.00 uur

Locatie
Nassaukerk, De Wittenkade 111, 1052 AG Amsterdam

Wintermarkt Amsterdam
21 november 2014 – 12 januari 2015
11.00 – 22.00 uur

Locatie
Damrak, AmsterdamCopyright 2015 © Kerstmarkt door Volo Media
 

Origineel kerstcadeau nodig?

Kerstmarkten België

Kerstmarkten Nederland

Kerstmarkten Duitsland

Kerstmarkten Frankrijk

Kerstmarkten Engeland

Kerstmarkten Oostenrijk

Kerstmarkten Tsjechië

Nieuws

Aanbiedingen

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

19-20 december 2015 – inclusief Thalys treintickets en 1 hotelovernachting in Keulen

kerstmarkt KeulenJe reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdagmiddag 20 december naar Keulen, op minder dan 2 uur ben je op bestemming! Je bezoekt ‘s avonds de kerstmarkt en moet slechts een honderdtal meter wandelen naar het hotel. De volgende dag kan je op het uur van jouw keuze met de Thalys weer terug naar huis.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:

Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

 
Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

De wedstrijd eindigt op 16 december 2015 en de winnaar wordt meteen op de hoogte gebracht.