Kerstmarkt Antwerpen

De kerstmarkt van Antwerpen is een van de grootste kerstmarkten van België en aan gezelligheid is hier ook zeker geen tekort! Je kan hier niet enkel snuisteren tussen de talrijke stalletjes. Op de ijspiste op het Steenplein kan je ook je beste kunstjes oefenen.

Openingstijden 2017
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Antwerpen

Op zoek naar een hotel in Antwerpen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Om de gezelligheid helemaal compleet te maken worden er tijdens de kerstmarkt verschillende muzikale optredens gegeven. Er wordt in Antwerpen werkelijk aan alles gedacht zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten!

antwerpen1

Tot 2009 werd de kerstmarkt nog gehouden op het befaamde Groenplaats, met als absolute blikvangers de ‘Onze Lieve Vrouwe Kathedraal’ en het ‘Hilton Hotel’. De laatste jaren werd de kerstmarkt verder uitgebreid naar verschillende plekken in het centrum van Antwerpen. Ze staat nu verspreidt over de Grote Markt, de Handschoenmarkt, het Steenplein en de Suikerrui. Over deze plekken staan ruim 100 standjes verspreid. Al zijn het geen standjes, maar meer kleine chaletjes. Hier krijg je niet alleen het echte kerstgevoel, maar ook het wintersportgevoel. Daarom is het ook zo leuk dat op het Steenplein een ijspiste staat. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen!

Het mooie aan de kerstmarkt van Antwerpen is dat de hele binnenstad in een knusse kerstsfeer wordt ondergedompeld. Dit maakt Antwerpen dan ook uitermate geschikt voor een weekendje weg tijdens de kerstmaand. Vele hotels hebben dan zelfs voordelige en leuke kerstarrangementen. Zo kun je een heel weekend lang de unieke kerstsfeer opsnuiven.

De kerstmarkt is natuurlijk de absolute trekpleister in Antwerpen in de decembermaand. De tientallen houten chaletjes, verspreidt over de binnenstad, brengen je helemaal in feeststemming. Desondanks valt de kerstmarkt ook goed te combineren met kerstshoppen! Antwerpen staat namelijk bekend om zijn grote winkelstraten vol trendy winkels. Hier kun je de grote, bekende merken vinden, maar ook haute couture! Als je een nieuwe garderobe wil scoren of het perfecte cadeau wil vinden voor de kerst, zal je het hier zeker vinden.

antwerpen2

Aan de prachtig versierde kraampjes kan je de smakelijkste hapjes verorberen met een lekker glaasje glühwein. Tussen de kraampjes staan genoeg statafels om al dat lekkers te nuttigen en even uit te blazen van het vele shoppen. Ben je nog op zoek naar prachtige kerstdecoratie of een leuke muts of sjaal, dan heb je hier zeker keuze genoeg.
De kerstmarkt van Antwerpen mag zich met recht meten met de grootste kerstmarkten ter wereld. De warme kerstsfeer die je in Antwerpen treft, zorgt voor een extra magische sfeer tijdens de eindejaarsfeesten. De hele binnenstad staat namelijk in het teken van Kerstmis. Dat is uniek en maakt Antwerpen geschikt voor zowel dagjesmensen als toeristen die een weekend willen blijven.