Kerstmarkt Brasschaat

Als één van de eerste steden in Vlaanderen heeft Brasschaat de kerstmarkt geïntroduceerd. Brasschaat is dus eigenlijk de grondlegger van deze gezellige traditie in Vlaanderen.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Brasschaat

Al wordt deze kerstmarkt slechts 1 weekend op een jaar gehouden, ieder jaar weer proberen de organisatoren van het kerstgebeuren er een prachtig feest van te maken.

brasschaat1

Het parcours van de kerstmarkt strekt zich uit van de fraaie toegangspoort aan de Bredabaan tot aan zaal Drieheem, Rerum Novarumlei genoemd. Je kan de magische sfeer opsnuiven langs ongeveer 90 kraampjes met fonkelende versieringen. Je vindt hier een uitgebreid aanbod van kerstdecoraties, lekkere hapjes en warme winterkleren.

De Sint-Jozefkerk vormt het prachtige kader voor de kerststallententoonstelling. Bewonder hier de grote, Kempische kerststal met levensgrote beelden en levende dieren. De beelden die vroeger werden gebruikt, zijn jammer genoeg verloren gegaan. Een bezoekje brengen aan de kerststal kan van begin december tot aan het feest van Driekoningen.

Op de kerstmarkt van Brasschaat puilen de sfeervolle kraampjes uit met originele kerstartikelen. Je vindt hier de mooiste kerstdecoraties voor in je kerstboom of je huis. Neus ook zeker eens tussen de warme winterkledij. Je vindt hier namelijk een overvloed aan sjaals, mutsen en handschoenen in alle mogelijk kleuren en voor een goed prijsje. Zalig voor de mensen die graag shoppen. Honger hoef je zeker ook niet te lijden. Op de markt kan je weer helemaal opwarmen met een dampende kop soep, maar ook pannenkoeken, braadworst en frietjes ontbreken niet. Lekker smullen dus!

Wie op zoek is naar een traditionele kerstborrel kan een bezoekje brengen aan de befaamde borrelkraam, waar sinds enkele jaren ook cava wordt geschonken. Om het nog gezelliger te maken, is deze kraam uitgebreid met een heuse koffiebar, waar je kunt kiezen uit verschillende soorten koffie met heerlijke smaakjes.

 

brasschaat2

Naast de karakteristieke kerstitems die te vinden zijn op de kerstmarkt van Brasschaat, biedt de stad ook een uitgebreid programma van animatie. In het Drieheem en buiten op de markt worden het hele weekend lang muzikale optredens gehouden. Je kan dan gezellig mee swingen terwijl je geniet van een hapje en een drankje!

Mocht je na één dag nog niet genoeg hebben van de kerstmarkt, dan kun je heerlijk overnachten in één van de vele gezellige hotels in Brasschaat. Want laten we eerlijk zijn: Kerstmis is maar één keer in het jaar, dus genieten is van levensbelang!