Kerstmarkt Brugge

De kerstmarkt van Brugge situeert zich op een prachtige locatie in het knusse centrum van Brugge, een van de mooiste steden van Europa, met haar smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen. Dankzij de kerstmarkt is de intieme binnenstad nog eens extra magisch wanneer de gezellige kerstsfeer met duizenden lampjes, dennengeur, warme wafels en glühwein de toon zetten.

Openingstijden 2017
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Brugge

Op zoek naar een hotel in Brugge?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Brugge is natuurlijk al jaren een welbekende stad in België en in haar omringende buurlanden. Internationale status kreeg de stad nadat de film ‘In Bruges’ daar werd opgenomen met A-list Hollywood acteur Colin Farrell in de hoofdrol. Al was de echte hoofdrol in de actiefilm weggelegd voor de stad zelf.

Eigenlijk had Brugge al jaren eerder wereldberoemd moeten zijn voor zijn unieke en fantastische kerstmarkt. Uiteraard zijn er tal van unieke kraampjes die uitpuilen met de leukste kerstcadeautjes, kerstartikelen en met de hand gemaakte spullen. Overal rond je kan je smullen van overheerlijke hapjes in de talrijke eet- en drinkkraampjes. Heerlijk om rond te kuieren met een dampende kop chocolademelk. Aan gezelligheid hier geen gebrek!

brugge0

Wat de kerstmarkt van Brugge extra leuk maakt is de grote, verlichte schaatsbaan, waar zowel jong en oud zich volledig kan uitleven. Deze bevindt zich centraal op de Grote Markt, waar het Belfort op de achtergrond staat te pronken. Verder vormen de prachtige historische huizen, met hun vele lichtjes en versieringen, een magisch decor.

Er zijn twee kerstmarkten in Brugge. De belangrijkste bevindt zich op de Grote Markt, waar tientallen houten kerststalletjes staan met broodjes worst en allerlei winterse artikelen. Een tweede kerstmarkt bevindt zich enkele honderden meters verderop: op het Simon Stevinplein. Tussen de versierde bomen staan twee rijen met kraampjes opgesteld en kan je de kerststal bewonderen. Naast de kraampjes van de kerstmarkt kan je hier ook terecht om de winkels te bezoeken aangezien het Simon Stevinplein bekend staat als de drukste winkelstraat van Brugge.

brugge1

Brugge is de ideale stad voor mensen die houden van een combinatie van geschiedenis en toch zeer moderne winkels. De wandelroute van de kerstmarkt Brugge brengt je automatisch naar de grootste winkelstraten die Brugge rijk is. We bedoelen dan vooral de Steenstraat en de Mariastraat. Hier vind je werkelijk alles terug. Van nieuwe schoenen tot een nieuwe galajurk en van sneakers tot een maatpak! Een perfecte keuze dus voor een dagje of weekendje kerstshoppen. Een extra voordeel is dat er heel veel leuke en voordelige kerstshopping aanbiedingen zijn. Tijdens de maand december zijn er ook koopzondagen zodat jij alle tijd hebt om het ideale cadeau te vinden.

Brugge is een absolute toplocatie waar je je volledig kan onderdompelen in de mooiste architectuur, de meest trendy winkels en de gezelligste terrasjes. Je kan een weekendje of dagje Brugge perfect combineren met de kerstmarkt. Zo sla je twee vliegen in één klap en ben je verzekerd van een onvergetelijke tijd!