Kerstmarkt Leuven

De kerstmarkt van Leuven is één van de oudste kerstmarkten van België. Dit kan je merken aan de prachtige authentieke sfeer die de kerstmarkt uitademt, vooral door zijn unieke streekproducten en traditionele lekkernijen. Op de kerstmarkt van Leuven komt iedereen samen genieten van de gezelligheid. Zowel jong als oud en zowel Leuvenaar als toerist.

Openingstijden 2017
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Leuven

Op zoek naar een hotel in Leuven?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

In Leuven komt ook ieder jaar weer de kerstman op bezoek. Zijn huisje staat op een magisch plekje in het sparrenbos. Iedereen is meer dan welkom om hem een bezoekje te brengen. Onze kleinste kapoentjes mogen rondjes draaien op de stoomcarrousel en voor de grotere kindjes zijn er kerstverhalen.

Opgelet: wegens werkzaamheden op het H.Hooverplein is de locatie dit jaar het Sint-Donatiuspark. Dit stadspark is prachtig verlicht en een echte aanrader voor een middag of avondje uit.

leuven2

In de 140 kerstkraampjes vind je werkelijk alles terug. Een uniek geschenk dat je nergens anders kan vinden, de mooiste kerstdecoratie, vintage meubelen, verzorgingsproducten en zelfs cadeautjes voor je huisdier! Aan diversiteit is hier zeker ook geen gebrek. Je vindt hier niet enkel Belgische artikelen, maar je kan ook originele handgemaakte spullen vinden uit o.a. Polen, Zweden en Spanje.

De kerstmarkt in Leuven, die dit jaar aan de dertigste editie toe is, is dit jaar groter dan ooit. Er staan ook meer kraampjes dan ooit! Bovendien is er een sfeervol Provençaals dorp op het Ladeuzeplein, want natuurlijk krijgen we van al dat shoppen een beetje honger. Op de kerstmarkt van Leuven kan je dan ook genieten van de meest smakelijke lekkernijen waaronder pralines, ambachtelijke confituren, kerstfakkels, zoete ovenkoeken, oesters, Brusselse wafels, pannenkoeken enzovoort. Een waar eetfestijn! Je kan dit jaar zelfs van culinaire hoogstandjes genieten aan de stand van Jeroen Meus.

Bij al dat lekkers hoort natuurlijk ook een drankje. Op de kerstmarkt van Leuven vind je niet alleen rode maar ook witte glühwein. Heb je liever jenever, champagne, een lekker Belgisch biertje, een irish koffie of een warme chocolademelk? Geen probleem, je vindt hier alle smaken terug!

Wil je weer even helemaal opwarmen? Dan kan je terecht in Grand Café Rudolf. In dit lekker verwarmde kerstmarktcafé kan je heerlijk nippen van een drankje terwijl je op de eerste verdieping kan genieten van een panoramisch uitzicht over de hele kerstmarkt.

leuven1

De Leuvense kerstmarkt is niet voor niets verkozen tot gezelligste kerstmarkt van Europa. De talrijke kraampjes met hun authentieke, artisanale spullen en overheerlijke hapjes en drankjes brengen je helemaal in de kerstsfeer.