Kerstmarkt Mechelen

De kerstmarkt van Mechelen, oftewel Het Warmste Weekend, is een knusse en zeer gezellige kerstmarkt. Ideaal om te vertoeven met het hele gezin. Je kan er rondneuzen tussen de kerstkraampjes en smullen van de talrijke lekkernijen. Het wordt allemaal nog leuker door de live wereldmuziek en voor de kleinsten wordt er ook heel wat animatie voorzien.

Openingstijden 2017 
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Mechelen


Mechelen is een mooie, authentieke stad met een groot aantal bezienswaardigheden en musea. Het heeft een rijk verleden met vele beroemde gebouwen die beschermd zijn door UNESCO. Je kan hier niet alleen veel cultuur opsnuiven, maar ook culinair genieten in de vele restaurantjes en cafeetjes. Mechelen staat dan ook vooral bekend om zijn historische en bourgondische karakter.

kerstshopppenmechelen

Tijdens Het Warmste Weekend kan je in Mechelen helemaal in de kerstsfeer komen door een bezoekje te brengen aan de Wintermarkt op de Haverwerf. Hier staan de prachtig versierde winterkraampjes van de Mechelse verenigingen opgesteld. Wie op zoek is naar een origineel geschenk, vindt hier zeker zijn ding. Er liggen namelijk tal van unieke en met de hand gemaakte kerstartikelen.

Terwijl je leuke kerstkoopjes doet, kan je jezelf verwennen met een heerlijke kom soep, een straf jenevertje, warme chocolademelk en nog tal van andere overheerlijke hapjes. Met de bijbehorende kerstmuziek op de achtergrond kom je helemaal in feeststemming!

Dit jaar wordt er in Mechelen voor de eerste keer een Visual Festival gehouden. 5 visual artiesten zorgen op vrijdag aan de Haverwerf voor een spectaculair visueel feest met eigen creaties die geprojecteerd worden. Iets dat je zeker niet mag missen!

Het kerstgebeuren breidt zich verder uit naar Lamot, waar je je op zondag kan verwarmen op de Mondiale kerstmarkt. Hier kan je veel internationale spulletjes terugvinden die je niet kan kopen in de winkels. Met elke aankoop die je hier doet, steun je Solid International en Broederlijk Delen. Zo heb je nog meer redenen om centen uit te geven! Je kan hier verder ook nog genieten van live muziek en lekkere hapjes.

Voor de jongste spruiten zijn er op de Haverwerf en in het Lamot gebouw ook tal van leuke dingen te beleven. Er wordt namelijk heel wat animatie voorzien zoals workshops waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Je kan hier o.a. leren hoe je een sjaal maakt en hoe je je tas kan pimpen!

Op het binnenplein van het stadhuis kan je jouw culinaire hart ophalen in de charmante Winterbar Mirage. Je kan hier niet enkel proeven van heerlijke drankjes en gerechten. Deze winterbar zorgt ook nog eens voor heel wat winters vertier met animatie en muziek.

winterbarmirage

Op vrijdag 23 december zal de Mechelse binnenstad omgetoverd worden in een sprookjesachtige tafereel met de Joe Kerstparade. Vorig jaar gaf Joe fm tijdens de kerstperiode met de Kerstparade de aftrap in Antwerpen, maar dit jaar is Mechelen aan de beurt.

De Joe Kerstparade brengt een heus kerstfeest in de stad! De fonkelende praalwagens met sneeuwmannen, elfjes en leuke muziek is een niet te missen evenement. Er is massa’s randanimatie en zelfs de Kerstman is van de partij!

mechelenkerstkraampjes

Eén ding is zeker: beleving en kwaliteit gaan hand in hand op de kerstmarkt van Mechelen. Aan leuke hebbedingetjes en lekker eten is hier zeker geen gebrek. Deze feestelijke gebeurtenis mag je dan ook zeker niet missen als je echt in de kerstsfeer wilt komen.