Kerstmarkt Dortmund

Wanneer je toe bent aan een staaltje onvervalste kerstsfeer, dan heb je in Dortmund een prima bestemming. Voor de 118e keer wordt er een kerstmarkt van formaat neergezet in het Ruhrgebied. Sterker nog: in Dortmund vind je een van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Liefst driehonderd kraampjes staan op je te wachten als je richting Duitsland begeeft.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Dortmund

Op zoek naar een hotel in Dortmund?
Ontdek hier lastminute hotels!

Kerstmarkt
De kerstmarkt van Dortmund is een bekende onder Nederlanders. Vooral vanuit Venlo ben je zo in de stad, die een half miljoen inwoners telt. Dortmund heeft absoluut een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Driehonderd kraampjes met kunststukjes, kerstdecoraties, bijzonder speelgoed en nog veel meer bezorgen je een heerlijke tijd.

30.11.2010 Dortmund City - Weihnachtsbaum mit U Turm im Hintergrund - Adventsmarkt - Weihnachtsmarkt Dortmund - groesster Baum der Welt - Lichterglanz Copyright Fotograf Stephan Schuetze

Dortmund kent de nodige versnaperingen die je niet op iedere kerstmarkt tegenkomt. Uiteraard is de glühwein van hoog niveau en is er ook bier verkrijgbaar. En de bratwurst zal ook dit jaar niet ontbreken. Maar een echte aanrader is de Westfaalse barbecueham. Neem daarna ook nog even wat geroosterde amandelen en je kunt er de hele dag tegenaan!

Want een beetje energie heb je zeker wel nodig. De kerstmarkt is zeer uitgestrekt en beslaat meerdere pleinen en straten in de binnenstad. De kerstmarkt wordt gehouden in het centrum, maar loopt door naar de Hansa Platz, Petri Kirchplatz, Klepping Strasse en Reinoldi Kirchplatz. De donkere dagen worden langs de hele route tegenwicht geboden door de meest prachtige lichtjes.

Kerstboom en rondleiding
Het eerste dat je op zult vallen in Dortmund is de kerstboom in het centrum. Sterker nog: daar kun je bijna niet omheen. De boom is liefst 45 meter hoog en bevat bijna 50.000 lichtjes. Het is hét stralende middelpunt van de markt. Ga daarna zeker naar een van de rondleidingen die worden verzorgd. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar:

  • Wandeling over de markt, met verhalen over gebruiken en tradities
  • Rondleiding en verhalen over Dortmund in kerstsfeer
  • Rondleiding en verhalen over de kerstboom (gecombineerd met bakker-proeverij!)
  • Algemene rondleiding, inclusief bezoek aan de kerstman
  • Beklimming van de klokkentoren

Er is dus voor iedereen wat te beleven in Dortmund.

Kinderen
Ook voor de kinderen? Ja, zeker voor de kinderen! Er is een heus kerstdorp voor de kinderen ingericht waar kinderen gedichten kunnen voordragen of liedjes kunnen meezingen. Ook is er een knutselhoek en kunnen de kinderen hun eigen lekkernijen bakken. Let op: graag de kinderen even schriftelijk aanmelden bij Weihnachtsdorf (Kerstdorp), 44104 Dortmund, Duitsland. Laat de kinderen trouwens ook even kennismaken met de pratende boom!

Alter Markt
Op de Alter Markt kun je elke dag leuke evenementen bezoeken. Dagelijks zijn er leuke optredens voor jong en oud. Er is een uitgebreid showprogramma met Duitse sterren zoals Jürgen Drews, Nicole, Christian Franke en Nino de Angelo. Er is tevens een draaimolen en een poppenkast.

dortmund2