Kerstmarkt Keulen

Als het om kerstmarkten gaat, heb je groot, groter en Keulen. De vierde stad van Duitsland lijkt kerst aan te grijpen om al het moois van de stad te presenteren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ‘Köln’  aan één markt niet genoeg heeft. De officieuze hoofdstad van Rijnland biedt maar liefst zes kerstmarkten aan, waarvan natuurlijk enkele in de binnenstad.

kerstmarkt keulen
Openingstijden 2018
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Keulen

Op zoek naar een hotel in Keulen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Ben je helemaal gek van kerstmarkten en wil je alles zien, dan heb je aan één of twee dagen Keulen niet genoeg. De stad zelf biedt genoeg vertier om je er een aantal dagen te vermaken, maar wanneer de kerstlichtjes aangezet worden en de kraampjes worden opgesteld, is Keulen het absoluut waard om een weekje (kerst)vakantie te vieren. Overigens kun je dit weekendje kerstmarkt ook winnen! Doe dan even mee aan de volgende prijsvraag:

Wedstrijd

Win een weekendje weg naar de kerstmarkt van Keulen!

Van 22 tot 23 december 2018, inclusief Thalys treintickets en hotelovernachting in Keulen.

kerstmarkt Keulen

Je reist met de Thalys hogesnelheidstrein op zaterdag 22 december naar Keulen. In no-time ben je op je bestemming! Je bezoekt ’s avonds de kerstmarkt, die overigens slechts een paar honderd meter van het hotel verwijderd is. De volgende dag kun je op je gemak weer in de Thalys stappen voor de terugreis.

Deze wedstrijd eindigt op zaterdag 15 december en de winnaar wordt direct op de hoogte gebracht.

Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:
Wat is volgens jou de mooiste kerstmarkt waar je al geweest bent?

Antwoord:

Jouw gegevens:

Voornaam

Familienaam

Waar woon je?

E-mail adres

*Lees hier het wedstrijdreglement


Fotografenvoer
Als je van fotografie houdt moet je deze kerst zeker in Keulen zijn. Hier schiet je absoluut de mooiste kiekjes voor in je kerstalbum. De kerstmarkten zijn veelal gesitueerd op de meest schitterende locaties in de stad en als het donker wordt en de mensen de markten opgaan, kan de ware fotograaf zijn hart ophalen. Tip: met de beroemde Dom op de achtergrond wordt iedere foto echt prachtig. Vergeet dus zeker je camera niet mee te nemen!

kerstmarkt-keulen

De kerstmarkten
Zoals gezegd kent Keulen zes kerstmarkten. Het is mogelijk om op een dag meerdere kerstmarkten te bezoeken, aangezien de markten niet ver van elkaar verwijderd liggen. De kerstmarkten zijn op de volgende locaties te vinden. Let ook even op de openingstijden.

Onze tip
Om het meeste uit één of twee dagen te halen, bevelen wij drie markten in het bijzonder aan:

De Dom van Keulen:
Een absolute must. Deze kerstmarkt bestaat uit meer dan 150 kraampjes met allerlei kunststukjes en lekkernijen. Hier vind je nog echt unieke kerstcadeaus. Op het plein vind je een kerstboom van formaat en ook de aanwezigheid van de Dom maakt deze markt uniek.

Stadtgarten
Een speciale ervaring, vooral om het lekkere eten. Hier vind je een overvloed aan lekkernijen. En zeker een bezoek waard in de avonduren, aangezien er dan veel activiteiten op het programma staan. Optredens, muziek, genoeg om je de hele avond te vermaken!

Haven
Leuk om een bezoek aan de haven te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. En wellicht een van de weinige plekken in de omgeving waar je visspecialiteiten kunt bestellen in de kerstkraampjes en klassieke zeevaart nummers kunt horen, soms in een mooie kersteditie.

kerstmarktinkeulen

Eigenlijk kunnen we 2 conclusies trekken. De eerste is dat de kerstmarkt Keulen er één is voor de echte liefhebbers. Mensen die het kerstgevoel omarmen. Zich ‘kerstig’ voelen in december en zich hele dagen kunnen vermaken temidden van de muziek, lekkernijen en marktkraampjes met kerstcadeautjes. De tweede conclusie is dan ook dat Keulen teveel biedt voor slechts een middagbezoekje. Daar doe je de kerstmarkt tekort mee. Maak er dus zeker een hele dag van of boek een paar dagen Keulen! Of, nog mooier: win een weekendje weg. Veel kerstplezier in Keulen!