Kerstmarkt Leipzig

De geschiedenis van de kerstmarkt in Leipzig gaat al meer dan 500 jaar terug. Hier kun je automatisch uit opmaken dat het niet voor niets een populaire kerstmarkt is, met een geweldige reputatie. Jaarlijks staan er zo’n 250 kraampjes en daarmee is het een van de grootste kerstmarkten in Duitsland. Het is niet alleen een van de grootste, maar ook een van de mooiste markten rond deze tijd van het jaar.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Leipzig

Op zoek naar een hotel in Leipzig?
Vind hier de voordeligste hotels aan lastminute prijzen!

leipzig1

De reden waarom veel mensen deze kerstmarkt liefhebben, is omdat er een groots culinair en cultureel aanbod is. Natuurlijk is de glühweinkraam een van de populairdere kramen in Leipzig. Daar hebben ze een breed assortiment aan bisschopswijnen. Bovendien leveren de kraampjes gezellige praatjes met bekenden én onbekenden op.

Daarnaast staat deze markt er om bekend dat het een erg kindvriendelijk evenement is. Zo beschikt de markt over een sprookjesbos en heeft het een kinderland met knutseluurtjes. Ook is de Kerstman natuurlijk aanwezig om met alle kinderen een praatje te houden. Dit maakt het een geschikte kerstmarkt voor jong en oud.

Veelzijdig

Qua muziek is de kerstmarkt van Leipzig ook zeker een hoogstandje, en het bezoeken meer dan waard in de koude wintermaanden. Deze wordt namelijk verzorgd door torenblazers en vele concerten van het befaamde thomanenkoor. Bovendien zijn er opvoeringen van het Kerstotorium van Bach, in de verschillende kerken die er in Leipzig te vinden zijn.

De sfeer wordt compleet gemaakt door de gezellig verlichte kraampjes. Ze hebben het breedste aanbod als het gaat om kerstartikelen. Van kleding tot accessoires en van mooie versieringen tot verrukkelijke hapjes en drankjes. Dit maakt het extra leuk om rustig langs de marktkramen te slenteren.

Voor de echte avonturiers zijn er ook attracties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een hoog en sfeervol reuzenrad. Als je hier een ritje in maakt, heb je een adembenemend uitzicht over de hele markt. Ook is er een historische carrousel die de sfeer op zo’n feestelijke markt compleet maakt.

Als klap op de vuurpijl, is de grootste adventskalender van de wereld toch wel een ware trekker. De adventskalender heeft een oppervlakte van 857 vierkante meter en ieder luikje is zo’n 6 vierkante meter groot. Het is haast niet voor te stellen hoe immens indrukwekkend het is om te zien. Tot eerste Kerstdag wordt er iedere dag een luik onthuld in de Böttchergasse, om de dagen af te tellen tot de mooiste feestdag van het jaar. De kalender wordt ontworpen door de scholen die zich in Leipzig bevinden.

leipzig2

De kerstmarkt van Leipzig is in zijn volledigheid prachtig gedecoreerd en daarmee straalt het pure warmte uit; precies de warmte en gezelligheid waar je met Kerstmis naar op zoek bent. Er is voor iedereen wel wat te doen, hoe oud of hoe jong je ook bent. De kraampjes zijn niet alleen op het marktplein te vinden, maar ook in de nabij geleden stegen en straten. Zo oogt het als een echte kerststad. In het oude deel van Leipzig wordt de historische kerstmarkt op het Naschmarktplein gehouden. Hier zijn ze gespecialiseerd in kunst en andere lokale, traditionele ambachten en hiermee kunnen ze de bezoekers goed vermaken.

 

kerstmarkt leipzig