Kerstmarkt Monschau

Monschau is een idyllisch stadje in Natuurpark Hohes Venn – Eifel, nabij de Belgische grens. Je kan er het hele jaar door shoppen in de souvenir- en sierkunstwinkeltjes en culinair genieten in de leuke cafeetjes en eetgelegenheden. Het dorpsbeeld wordt voornamelijk gedomineerd door huisjes met leisteen die zorgen voor een pittoresk decor voor de kerstmarkt. De Monschauer kerstmarkt is een kleine kerstmarkt met een intieme kerstsfeer. Ze trekt jaarlijks duizenden bezoekers zowel uit Nederland, België en Duitsland.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Monschau

Op zoek naar een hotel in Monschau?
Hier vind je hotels aan speciale lastminute prijzen!

Op de andere dagen van de week is de markt buiten gesloten maar zijn wel de overdekte markt en alle winkels gewoon geopend.

In het romantische centrum van Monschau staan rond de grote verlichte kerstboom de talrijke houten kerstkraampjes opgesteld. Het decor is al een bezienswaardigheid op zich. De gevels van de vakwerkhuisjes en ook de bomen en kraampjes worden prachtig versierd met slingers en lichtjes. In de houten kraampjes liggen allerlei originele cadeautjes en kerstdecoraties. Ook is er een divers aanbod aan eten en drinken. Het water loopt je in de mond door de heerlijke geur van wafels, pannenkoeken en glühwein.

monschau

Wat heel leuk is aan de kerstmarkt in Monschau is dat niet alleen de stalletjes zich perfect lenen om lekker rond te slenteren en kerstinkopen te doen. Ook de plaatselijke winkeltjes en galerijen worden ondergedompeld in de kerstsfeer en bieden interessante waar aan. Er bevindt zich in Monschau zelfs een heus kerstwarenhuis waar je van maart tot en met december kerstinkopen kan doen.

Ook de mooie levende kribbe, die elke zaterdag en zondag tijdens de adventsweken te zien is bij het brouwerij museum, is een prachtig schouwspel. Let er wel op dat je gaat kijken op het moment dat er een voorstelling wordt gegeven.

In de Sint Michaëlkerk in Höfen is daarnaast ook de Landschaftskrippe te vinden met zingende herder! Vanaf de eerste adventsdag is deze iedere dag geopend.

Tijdens de kerstmarkt wordt er in het centrum live muziek gespeeld waardoor je helemaal in feeststemming komt. Op vrijdag kan je meeswingen met de alpenhoornblazers en in de avonden zijn het de bekende ‘Monschauer Torenblazers’ die hun kunsten laten horen. Ook zijn er diverse muziekkapellen en muzikanten die bekende kerstliedjes spelen op verschillende plekken in het centrum.

In Monschau zijn nog andere interessante bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de ouderwetse glasblazerij. Hier worden regelmatig demonstraties gegeven zodat je kan zien hoe glazen, borden en vazen gevormd worden vanuit een gloeiende massa. Er is ook een winkeltje waar je al deze mooie creaties kan kopen.

Wie van mosterd houdt, moet zeker ook eens een bezoekje brengen aan de mosterdmolen. Vroeger werd deze molen in beweging gebracht door een waterrad, vandaag gebeurt dat op elektrische kracht. De Monschauer mosterd wordt hier nog steeds volgens het traditionele recept gemaakt. Liefhebbers van dit scherpe goedje kunnen in het winkeltje maar liefst 14 verschillende soorten mosterd proeven.

monschau2

In het schilderachtige stadje Monschau waan je je weer even helemaal terug in de tijd. Voor een echte authentieke kerstmarkt ben je hier dus helemaal aan het juiste adres. Tijdens de kerstperiode wordt dit plekje omgetoverd in een magische sprookjeswereld waar je kan genieten van tal van activiteiten. Wie een heel intieme, ouderwetse kerstsfeer wilt opsnuiven komt in Monschau zeker niets tekort!