Kerstmarkt Oberhausen

Wanneer je vanuit Arnhem de auto pakt en een uurtje over de A3 rijdt, kun je na een klein uurtje de afslag Oberhausen pakken. Veel Nederlanders kennen deze stad als shoppingparadijs. Ieder weekend zijn er in het enorme winkelcentrum Centro de nodige Hollanders te spotten. In december is er echter een goede tweede reden om Oberhausen aan te doen. Dan verandert Oberhausen namelijk in een prachtige kerstbestemming.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Oberhausen

Op zoek naar een hotel in Oberhausen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Het winkelcentrum Centro is een fenomeen. In Duitsland en ver daarbuiten. Met zo’n 119.000 vierkante meter aan winkelplezier is het een van de grootste winkel- en vrijetijdcentra van Europa. Zo’n 23 miljoen mensen bezoeken jaarlijks de ruim 220 winkels die in het centrum gevestigd zijn. Tel er nog eens bij op dat onder meer CentrO Park, het SeaLife Aquarium en het Legoland Discovery Center zich in de directe omgeving bevinden van het centrum. Teveel om allemaal in één dag te bekijken.

Centro Kerstmarkt
Met kerst is Centro dan ook een sensatie. Er staan maar liefst 150 houten hutjes met allerlei artikelen, cadeautjes en natuurlijk de nodige lekkernijen. Centro is geschikt voor jong en oud. Voor feestgangers en fijnproevers. Er is enorm veel te zien en te beleven en het winkelcentrum ziet er adembenemend uit. Bovendien kun je uit liefst drie verschillende kerstmarkten kiezen.

Voor de jongste kinderen is er dit jaar een kaboutermarkt. Hier vind je allerlei attracties. Van een sprekende sprookjesboom tot aan een draaimolen. Er gaat een treintje door de kaboutermarkt en er is een echte snoepjesmaker aanwezig. Zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Maar zelfs als volwassene kun je nog genieten van deze sprookjeswereld. Kijk mee over de schouder van glasbewerkers en houtsnijders. Of ontdek hoe ambachtelijke bonbons worden bereid.

In huttendorp Santa’s Village kun je terecht voor de nodige lekkernijen. Uiteraard kun je er ook voor speelgoed en handwerk terecht, maar de zoete versnaperingen zijn hier wel dé attractie. De handgemaakte bonbons zijn een aanrader en je vindt hier ook pannenkoeken en fruitbrood. Natuurlijk kun je voor een goed glas glühwein ook terecht op deze markt.

oberhausen

Wellicht de meest bijzondere en unieke ervaring is de Bergkerstmarkt. Stap de markt op en waan je in de besneeuwde Alpen. Alle zintuigen worden hier verwend. Hier worden typische Alpenproducten geserveerd, Alpenmuziek gedraaid en voor je het weet sta je in de Après Skihut mee te zingen met de kerstklassiekers. Daarnaast is er de mogelijkheid te rodelen en te sleeën. De Bergkerstmarkt is een mini-wintersportvakantie op z’n best!

Weihnachtswald
Centro mag dan een sensatie zijn, maar eigenlijk mag je dit iets knussere tussendoortje ook niet laten schieten. Je mist echt iets als je het Weihnachtswald overslaat. Het oude stadcentrum van Oberhausen is in december betoverd. Vind hier een van de mooiste kerstmarkten van Europa in een unieke setting. Tientallen verlichte dennenbomen verfraaien de markt, waardoor je je in een sprookjesbos waant. De versierde chalets, de romantische muziek en geurige versnaperingen. Werkelijk alles ademt kerst in het oude Oberhausen.

oberhausenkerstmarkt

Oberhausen is zeer compleet als het om jouw kerstuitje gaat. Voor jong en oud is er genoeg te doen en alleen al de activiteiten in en rondom Centro zijn voldoende voor een aantal dagen kerstpret. Maar vergeet ook zeker de Weihnachtswald niet te bezoeken!