Kerstmarkt Oldenburg

Ieder jaar kijken de inwoners van Oldenburg naar een evenement speciaal uit: de opening van de Lamberti kerstmarkt. Een maand lang staan er 125 kraampjes met schitterende handgemaakte werkjes, lekkere chocolademelk en geweldige gluhwein. Dit jaar is de kerstmarkt groter dan ooit. De Oldenburgers willen graag aansluiting vinden bij de echte topmarkten en daarin zetten ze dit jaar serieuze stappen.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Oldenburg

Op zoek naar een hotel in Oldenburg?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

oldenburg2

Oldenburg is een interessant stadje. Met 160.000 inwoners is het – zeker naar Nederlandse en Belgische standaarden – van een redelijk formaat. Voor een Duitse stad is het echter een underdog voor een top kerstmarkt. En de underdog kan soms verrassen. Dat blijkt wanneer je over de kerstmarkt van Oldenburg wandelt. Als de lichtjes in de stad aan gaan en de lichtjes van de 125 kraampjes de straten verlichten, is Oldenburg ineens hét kerstdorpje zoals je dat uit kinderboeken kent. Niet voor niets weten meer en meer mensen de kerstmarkt ieder jaar te vinden. Toch houdt de markt zijn knusheid.

Tussen het Oude Raadhuis, de LambertiKirche en het historische Slot is de omgeving prachtig. De diversiteit van de kerstmarkt zorgt ervoor dat je er uren kwijt bent. Naast alle kerstcadeaus, versieringen voor je kerstboom, kaarsen en handgemaakte kunstwerkjes, zijn ook de hapjes van hoge kwaliteit. Ouderwetse taaitaai en snoep. Maar ook visgerechten. Lekkere gebakjes en snoepjes. Gebakken amandelen, fruit. Noem het maar op. Traditionele lekkernijen zijn natuurlijk gluhwein en Duits bier. Maar heb je wel eens Feuerzangenbowle (een combinatie van wijn, vruchtensap en rum) of een Eisbrechter geprobeerd?

oldenburg3

Kinderen
Neem vooral je kinderen mee naar deze kerstmarkt, want er is genoeg te doen. Iedere dag is er een voorleesuurtje voor de jongsten, waar de mooiste sprookjes worden verteld. Daarnaast komt ook de kerstman even op zijn kerstmarkt kijken. Vanaf 23 november is de kindervriend iedere dag even kijken om cadeautjes uit te delen op het podium bij de Schloßplatz. Een andere echte publiekstrekker is het huisje van taaitaai, waaraan druk wordt gebouwd. Uiteraard zijn er ook diverse toneelstukken en muziekshows. Oldenburg ontwikkelt zich tot een topper!