Kerstmarkt Trier

Het gezellige stadje Trier, gelegen aan de Moezel, wordt rond de kerstdagen omgetoverd tot kerstwonderland. De kerstmarkt wordt gehouden op het middeleeuwse marktplein, bij de imposante Dom. De markt heeft rond de honderd kramen, die feestelijk zijn versierd met guirlandes en lampjes. Lokale ambachtslui brengen in de kramen houten speelgoed, kaarsen, kerstdecoratie, keramiek, glas en geschenkartikelen aan de man. Muziek wordt verzorgd door blaaskapellen en zangkoren, en ook poppenspelers zorgen voor het nodige entertainment op de drukste dagen. Ook heerlijke Duitse specialiteiten, zoals bratwurst en glühwein, zijn te verkrijgen tijdens een bezoek aan de markt.

Openingstijden 2017
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Trier

Op zoek naar een hotel in Trier?
Hier vind je hotels aan speciale lastminute prijzen!

trier1

Authentiek
Trier is de oudste stad van Duitsland en dat betekent dat Trier ook in andere maanden van het jaar een bezoek meer dan waard is. De Porta Nigra, het Amfitheater, de Kaiserthermen en de Basilica zijn allemaal een absolute must. Rondom de kerstperiode is vooral de Dom schitterend, evenals de Liebfraukirche.

De kerstmarkt van Trier is niet zo groot als die in sommige andere Duitse steden. Waar een stad als Keulen interessant is voor mensen die een grootse kerstmarkt willen zien, onderscheidt Trier zich door zijn authenticiteit. In iets minder dan honderd marktkramen – zeker genoeg om je een hele dag aan te vergapen – presenteert het stadje, dat nog vele historische monumenten uit de Romeinse tijd bewaard heeft, cadeautjes als kaarsen, aardewerk en en mooie glazen.

Hapjes en drankjes
In Duitsland serveren ze vaak andere dingen dan in Nederland en Belgie tijdens kerst. En rond de Moezel weten ze precies wat lekker is. Zo kun je hier bijvoorbeeld aardappelpannenkoeken krijgen. Deze zijn absoluut aan te raden. Maar ook voor een goede glühwein kun je terecht op deze markt. Er wordt hier witte en rode glühwein gepresenteerd,note bene door de glühweinkoningin van Duitsland.

trier2

Kinderen
Ook voor de kinderen is er een hoop te zien en te doen. Er zijn voldoende kraampjes met speelgoed. Kinderen kunnen oude ambachten zien en er staat een grote kerstpiramide waar de jeugd zich aan kan vergapen. Tip: ga ook met z’n allen even naar de sprookjesverteller en luister naar de meest prachtig verhalen, terwijl je geniet van een warme chocolademelk.

Wanneer je voor een weekend in Trier bent, ga dan zeker een wandeltocht maken door al het groen en laat je verrassen door deze schitterende oude stad. De stadsbibliotheek is zeer de moeite waard en natuurlijk drink je ook een van de bekende Moezelwijnen. Veel plezier… in Trier!