Kerstmarkt Amsterdam

Amsterdam is de stad van de mogelijkheden. Neerlands hoofdstad laat dat nog maar eens zien rondom de kerstdagen. Een kerstmarkt? Hier vind je er verschillende, in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Wat je ook leuk vindt om te doen, in Amsterdam kun je het dit jaar vinden. En aangezien het onmogelijk is alle activiteiten – klein en groot – te beschrijven, lichten we er een aantal uit waar je de nodige dagen plezier aan kunt beleven.

Openingstijden
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Amsterdam

Op zoek naar een hotel in Amsterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Christmas Village on Ice
Wellicht het meest bijzondere kerstdorp van Nederland kun je vinden op het Museumplein in Amsterdam. Niet alleen vanwege de sfeervolle omgeving, maar ook zeker vanwege de prachtige ijsbaan die dit jaar weer voor een overdosis aan plezier gaat zorgen. Beleef het oer-Hollandse gevoel in de multiculturele stad Amsterdam tijdens ‘Ice Amsterdam’, verwijzend naar de beroemde slogan ‘I Amsterdam’ op het Museumplein.

Bind je schaatsen onder en waag je op het ijs voor een onvergetelijke dag. Natuurlijk sluit je de dag af met een typisch Nederlands bordje poffertjes of kies voor een andere smaaksensatie. Een warme chocolademelk kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook de kerstkraampjes niet te bezoeken!

4

 

 

 

 

 

Winterparade Amsterdam RAI
Wil jij liever niet te afhankelijk zijn van het weer? Dan moet je absoluut in de Amsterdam RAI zijn. Hier vindt een Winterparade plaats die zijn weerga niet kent. Geniet van lekkere hapjes en neem je kinderen mee naar de zweefmolen, draaimolen en schiettent of ga met z’n allen de schaatsbaan op! Ook leuk om in de avond te doen: met z’n allen gezellig een kerstklassieker kijken in de bioscoop!

Amsterdam Cultstad
Iedereen die Amsterdam een beetje kent, weet dat Amsterdam kleurrijk is. Amsterdammers kenmerken zich door te doen wat ze willen en hoofdstedelingen hebben het hart op de tong. Daardoor is Amsterdam gezegend met een enorm aanbod aan subculturen. Dit komt ook zeker terug rondom kerst. Ben je daarom op zoek naar ‘iets anders’ dan de traditionele kerstmarkt? Dan is Amsterdam een must.

Funky Xmas Market
Deze markt kenmerkt zich door de bijzondere producten die worden aangeboden. Niet slechts typische kraampjes met traditionele kerstballen of lichtjes. Nee, dit is wat meer ‘funky’. De sfeer is zeer gezellig, er is live muziek en natuurlijk kun je ook gewoon een warme chocolademelk of gluhwein krijgen. Neem zelf gratis een kijkje in de Westergasfabriek in Amsterdam!

amsterdam1

Pure Wintermarkt
Voor een ieder die duurzaamheid aan het hart ligt, is er nu wel een heel speciale kerstmarkt. In het Amstelpark en Park Frankendael vindt de ‘Pure Wintermarkt’ plaats. Hier kun je speciale biologische producten en duurzame cadeautjes vinden voor je geliefden. De toegang is volledig gratis.

Sissy-Boy Kerstmarkt
Wellicht de meest unieke cadeautjes van heel Nederland vind je op de Sissy-Boy kerstmarkt. Let op: deze kerstmarkt is slechts één dag open en dus grijp jij deze kans met twee handen aan! Op het Amstelveld – je kunt het niet missen – vind je kunst, vintage, design, kleine meubels en nog veel meer.