Kerstmarkt Apeldoorn

Apeldoorn kent men doorgaans van drie dingen. De eerste is ‘even Apeldoorn bellen’, de tweede is de Apenheul en de derde is Paleis het Loo (uiteraard niet perse in die volgorde). Maar daar wordt een vierde reden aan toegevoegd! De kerstmarkt is er eentje die je niet mag overslaan. En zeker dit jaar niet, want de mannen van 3FM strijken er neer voor Serious Request!

Openingstijden 2017:
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Apeldoorn

Op zoek naar een hotel in Apeldoorn?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

Apeldoorn Winterfeest
Een van de grote publiekstrekkers van Apeldoorn is het Winterfeest. In deze periode kun je de nodige kerstkleuren, geuren en klanken verwachten in de Apeldoornse binnenstad. De stad opent zich voor alle kerstaankopen met diverse koopzondagen en koopavonden, waarvoor je maar beter wat uurtjes kunt vrijhouden. Even winkel in, winkel uit is er namelijk niet bij. Je blijft vanzelf even hangen voor de gezellige sfeer rondom het Raadhuisplein.

Er zijn diverse terrasjes en er zijn verschillende kerstmarkten te vinden, bijvoorbeeld in de Korenstraat en Asselsestraat. Er zijn regelmatig live-optredens en voor je het weet sta je gezellig mee te swingen op de leukste en vrolijkste kersthits!

Kerstmarkt Malkenschoten
Een echte aanrader wanneer je kinderen hebt! In Kinderparadijs Malkenschoten wordt een kerstmarkt gehouden voor de jeugd. Twee dagen lang kun je er leuke spullletjes kopen bij één van de vijftig kerststallen, pony rijden en natuurlijk rondjes schaatsen op de schaatsbaan. Je kunt meedoen aan workshops, luisteren naar live muziek en natuurlijk met het hele gezin een lekker hapje eten bij één van de eetgelegenheden.

Serious Request
Tijdens het beroemde evenement Serious Request wordt niet alleen feest gevierd, maar ook volop gecollecteerd voor een goed doel. Serious Request trekt bij iedere editie duizenden mensen en wordt dit jaar ongetwijfeld een enorm wintersucces. Vele duizenden mensen komen jaarlijks af op het ‘glazen huis’. 

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het fenomeen: Drie 3FM DJ’s laten zich non-stop opsluiten in een glazen huis. Voor donaties draaien ze je favoriete nummer. Ook worden er spulletjes geveild en zijn er de nodige BN’ers aanwezig om de DJ’s – die gedurende hun tijd in het glazen huis geen vast voedsel krijgen – te steunen. Het goede doel van dit jaar staat in het teken van de hereniging van ouders en kinderen uit conflictgebieden.