Kerstmarkt Breda

In de ‘Parel van het Zuiden’ hebben ze dit jaar grootse plannen. Niet langer wil Breda onderdoen voor andere steden in het zuiden van Nederland. Met Winterland Breda wil de stad in Noord-Brabant de harten stelen van alle kerstliefhebbers. Genoeg reden om eens een bezoekje te brengen aan het mooie Breda!

Openingsdata:
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Breda

Op zoek naar een hotel in Breda?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


In Breda zijn ze ambitieus. Zo blijkt wel uit de plannen voor deze winter. Niet slechts een of twee pleinen worden centraal gesteld tijdens de winterweken, maar heel de Bredase historische binnenstad wordt één groot Winterland. Daarmee doet Breda een gooi naar de winterlocatie voor deze kerst!

 

Winterland
Veel mensen trekken naar de traditionele toppers. En er zijn zelfs mensen die jaarlijks naar dezelfde kerstmarkt gaan. Natuurlijk niets mis mee, maar eigenlijk doe je daarmee Breda een beetje tekort. De stad organiseert dit jaar immers een winterland vol verrassingen. Haal je sjaal en muts maar vast tevoorschijn, want het winterfeest in Breda is verbeterd en spreekt aan, nu meer dan ooit. Zo is er een schaatsbaan neergezet in De Haven waar jong en oud zich kan vermaken. Daarna ga je met een warme kop chocolademelk eens goed zitten voor de nodige optredens. Sluit de dag af op de speciaal georganiseerde kermis, waar ouders en kinderen zich de nodige uurtjes kunnen uitleven.

Kerstmarkt Ginneken
Wil je echt iets van Breda meemaken? De stad leren kennen en haar inwoners? De tradities? De hapjes? Dan moet je de Kerstmarkt in Ginneken eens bezoeken. Daar staan ruim honderd kraampjes klaar met de meest verrukkelijke lekkernijen en meest unieke cadeaus. De Kerstmarkt Ginneken is een heus familiefeest, met onder meer een draaimolen voor de kleinsten en een oliebollenkraam (ook voor de ouderen natuurlijk!). Ook gaat er een arrenslee door de straten van Ginneken en is zelfs de Kerstman zelf aanwezig om het feest van nog meer glans te voorzien. Er is eveneens gedacht aan de muziek. Er staan twee podia waar de nodige artiesten kun kerstnummers presenteren.

breda1

Kerstmanifestatie van de Grote Kerk
Naast de kerstmarkt in de wijk het Ginneken, is ook in het stadshart van Breda een knusse kerstmarkt te vinden. Deze wordt georganiseerd door de Grote Kerk van Breda. Tientallen niet-commerciële standhouders én commerciële standhouders bieden onder de Grote Kerk hun waar aan. Er is uiteraard een kerstprogramma met muziek, waaronder kerstkoren en orkesten. De Kerstmanifestatie wil je zeker niet missen

Kerst op het Begijnhof
Terug in de tijd? Nee, niet twintig jaar, maar helemaal naar de 16e eeuw? Bezoek de sprookjesachtige Begijnhof. Hier vier je kerst met Anton Pieck, de bekende Nederlandse kunstschilder. En eerlijk is eerlijk: wanneer je om je heen kijkt, zul je je absoluut in één van zijn schilderijen wanen. Breda een bezoekje waard? Wij dachten het wel!