Kerstmarkt Delft

Delft is een van de bijzondere steden van Nederland. Naast het feit dat het een echte universiteitsstad is, is het ook qua geschiedenis een stad van formaat. Zo werd Willem van Oranje er vermoord. Gelukkig zijn er tegenwoordig vrolijker activiteiten aan de gang. De Donkere dagen van Delft betekenen nu niets anders dan plezier en een zeer gezellige kerstmarkt.

Openingstijden:
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Delft

Op zoek naar een hotel in Apeldoorn?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

delfttt

De kerstmarkt in Delft is onderdeel van een nog veel groter gebeuren: De Donkere dagen van Delft. Deze dagen worden afgetrapt met de Lichtjesavond, een ware traditie in Delft. Tienduizenden Delftenaren komen kijken hoe de prachtige kerstboom in de historische binnenstad wordt verlicht. Er is een heel programma omheen gebouwd en zelfs aan de kinderen wordt gedacht met een heuse junior-versie van de Lichtjesavond.

Schaatsbaan
Vanaf de ontsteking van de kerstboom is Delft volledig in kerstsferen en zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud te beleven. Zo is er een wensboom, een lichtjescafé en zijn er de nodige tentoonstellingen te zien. Een van de hoogtepunten is absoluut de opening van een reuze-schaatsbaan. Een absolute droom voor iedere schaatsliefhebber, Liefst 1200 vierkante meter schaatspret en nog overdekt ook! En dat alles inclusief een kinderkrabbelbaan – waar de allerjongsten de kneepjes van het schaatsen kunnen leren – en een gedeelte waar serieus gesport kan worden. Uiteraard is er ook gedacht aan de inwendige mens en kun je na het schaatsen een warme chocolademelk gaan halen.

Kerstmarkt
Met al die activiteiten zou je de kerstmarkt haast vergeten, maar daar doe je de markt in Delft echt tekort mee. In december kun je een zeer sfeervolle kerstmarkt vinden in Delft. Een aantal dagen na Lichtjesavond wordt de kerstmarkt georganiseerd in het gebied van de Choorstraat, H.G. Kerkhof, Hippolytusbuurt, Wijnhaven, Nieuwstraat, Boterbrug, Voldersgracht, Vrouw Juttenland, Molslaan en de Markt. Op de markt loopt de kerstman zelf rond om de bezoekers gedag te zeggen. Daarnaast zijn er vele kerstconcerten. Delfts blauw mag historisch dan groots zijn, Delfts rood is de nabije toekomst!

delftt