Kerstmarkt Eindhoven

Wanneer de temperaturen dalen en de honger naar en dorst naar marshmallows en chocolademelk toeneemt, weet je dat het traditionele Fijne Feestdagen Festival nabij is. In Eindhoven is december een grote feestmaand, waarbij Kerstmis natuurlijk niet vergeten wordt.

Openingstijden 2018
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Eindhoven

Op zoek naar een hotel in Eindhoven?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


eindhoven0

Fijne Feestdagen Festival
Het unieke aan Eindhoven is dat de verschillende decemberfeesten onder één naam worden ondergebracht: het Fijne Feestdagen Festival. Dat begint al met de intocht van de Sint, maar uiteraard slaan de EIndhovenaren ook Kerstmis niet over. Het centrum van de stad wordt dan omgetoverd tot een prachtig schouwspel. De ‘lichtstad’ doet zijn naam eer aan en laat zich vooral van zijn meest ambitieuze kant zien in de prachtige ijsbaan. Eindhoven staat bol van de activiteiten in december, dus een meerdaags bezoek is absoluut de moeite waard!

IJsbaan
Op de markt in de binnenstad wordt ieder jaar een ijsbaan geplaatst. En wat voor een. Voor jong en oud is de schaatsbaan open, de huur van schaatsen is zelfs gratis. Op de schaatsbaan kun je in alle vrijheid je rondjes rijden, maar de IJsclub Eindhoven zorgt eveneens voor een paar leuke clinics. Rondom de schaatsbaan staan verschillende cafeetjes en restaurantjes waar je na het schaatsen een warme chocolademelk of een oer-Hollandse kerstsnack kunt halen.

X-Mas Sing-Along
Op zondag 18 december is een van de leukste kerstactiviteiten in Eindhoven. De kerst sing-a-long van de Wim van Doorne Muziekkiosk. Het pleintje voor de kiosk krijgt een sfeervol kerstjasje aan en de kerstnummertjes worden ingezet. Het enige dat je hoeft te doen is lekker meezingen. Saamhorigheid ten top! Het Brabantse kerstgevoel!

Fakkeltocht
Een prachtige traditie in Eindhoven is de fakkeltocht. Op Kerstavond wordt traditioneel stilgestaan bij verdraagzaamheid, vrede en respect. Duizenden mensen laten zien dat ze zich willen inzetten voor een tolerant, verdraagzaam Eindhoven. De route gaat langs allerlei koortjes, muzikanten en kraampjes. De tocht is de grootste fakkeltocht van Europa en begint op het Wilhelminaplein.

Kerstmarkt Klokgebouw
De leukste kerstcadeautjes? Die haal je op de kerstbraderie in het Klokgebouw. Deze kerst is het gebouw omgedoopt naar een soort mini-Japan. Laat je verrassen door de gezellige sfeer en vooral de meest unieke cadeautjes. Ga jij dit jaar naar het Klokgebouw? Wacht dan dus zeker nog eventjes met cadeautjes kopen!

Kerstwintercircus
Wat is leuker dan tijdens de gezellige decembermaanden met het hele gezin naar het wintercircus te gaan? In het Parktheater in Eindhoven vliegen de acrobaten door de zaal en zorgen de clowns voor een vrolijke noot. De kerstversiering in de zaal maakt het circus nog specialer. Er is een live-concert aanwezig, dus zullen de nodige vrolijke kersttonen je weer om de oren vliegen. Erg gezellig!

eindhoven2