Kerstmarkt Valkenburg

Valkenburg is van zichzelf al idyllisch genoeg om er een bezoekje aan te brengen, maar met kerst verandert het stadje in het Zuid-Limburgse Heuvelland in een ware decemberdroom. Een must go voor iedere kerstmarktliefhebber. Of je nu jong of oud bent, je gaat je absoluut vermaken op de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa.

Openingstijden 2017:
Bekijk hier de openingstijden van kerstmarkt Valkenburg

Op zoek naar een hotel in Valkenburg?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


kerstmarkt-grotten-valkenburg

De kerstmarkt Valkenburg is een verzameling van grote, unieke kerstactiviteiten. Ondergebracht onder de verzamelnaam Kerststad Valkenburg. Dit maakt de kerstmarkt in Valkenburg uniek. Het is een van de plaatsen in Europa waar je gerust enkele dagen kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Een meerdaags bezoek is dan ook van harte aan te raden. Niet voor niets trekt de kerstmarkt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers, die de verschillende sprookjesachtige markten met open mond bewonderen.

Kerstmarkt Gemeentegrot
De Gemeentegrot, gelegen onderaan de Cauberg, is daarbij zeker een aanrader. Het is namelijk de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Dit betekent dat je ongeacht het weer kunt genieten van een heerlijke dag uit. Maar dat niet alleen. De grot voegt absoluut iets toe aan het unieke karakter van de kerstmarkt. De verlichting komt helemaal tot z’n recht. En het struinen van stalletje naar stalletje, onder begeleiding van de sfeervolle muziek, brengt het ware kerstgevoel naar boven.

valkenburg-kerstmarkt

Kerstmarkt Fluweelengrot
Een ander stukje van de kerstervaring vind je in de Fluweelengrot. Tijdens de 20e editie van deze kerstmarkt kom je ogen en oren tekort om al het moois te zien. Met meer dan 50 stalletjes vol producten en verschillende ambachten is de kerstmarkt in de Fluweelengrot een ware trekpleister. Maar daar houdt het niet op. De markt kenmerkt zich door een tocht langs verschillende wandschilderingen en sculpturen en onderweg kom je zelfs een 18de eeuws kapelletje tegen. Een dagje Fluweelengrot presenteert het kerstgevoel in zijn puurste vorm.

valkenburgfluweelengrot

Christmas Parade
Ook iets om zeker niet te missen is de Christmas Parade. Kijk je ogen uit wanneer de verlichte praalwagens, onder begeleiding van een unieke soundtrack, in een stoet aan je voorbij trekken. Geniet van de dansers en de muziek en laat je in de kerststemming voeren.

Overige activiteiten
Nog niet overtuigd? De kerstmarkt in Valkenburg biedt nog veel meer. Wat te denken van een serie kerstconcerten in de Polfermolen in Valkenburg? Laat je oren en ogen strelen door de verschillende artiesten, koren en artiesten.

Of ben je liever iets actiever bezig? Wellicht is de Route d’Amuse dan iets voor jou! Een mooie wandeling door het sfeervolle Valkenburg. Onderweg kun je genieten van een aantal amuses bij 5 horecagelegenheden van naam. Kies uit verschillende routes en beleef een onvergetelijke dag.

Helemaal als je de route combineert met een bezoekje aan de mergelgroeve van Mergelrijk. Leer hier over de mergelgrotten en bekijk een unieke film van het Kerstverhaal. Als toetje mag je je eigen souvenirtje in elkaar knutselen en ondertussen genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Tijden Route d’Amuse:
De routes kun je van 17 november 2017 t/m 7 januari 2018 dagelijks wandelen tussen 12.00 en 18.00 uur behalve op 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag (24, 26 en 31 december tot 16.00 uur) De routes kun je verkrijgen bij alle deelnemende restaurants. Je kunt de route ook vooraf kopen bij veel Limburgwinkels en VVV servicepunten. De routekaart inclusief hapjes kost €11,95 per per persoon.

Al met al is de kerstmarkt in Valkenburg een waar familiefeest, waar jong en oud zich een of meerdere dagen kan verbazen over de creativiteit waarmee de kerstmarkt is opgezet. De sfeer is uniek en dat geldt ook zeker voor de Limburgse gastvrijheid. Wie het ware kerstgevoel wil ervaren, moet dit jaar in Valkenburg zijn!