Kerstmarkt Zwolle

Wie nog nooit in Zwolle is geweest, moet daar zeker even gaan kijken. Deze prachtige, oude, maar vooral levendige studentenstad bruist. En rond de kerstdagen is er voldoende te doen. We lichten er een aantal voor je uit, maar kunnen je nu alvast al verklappen dat het grootse IJsbeeldenfestival terugkeert naar Zwolle. Alle reden dus om deze Hanzestad te bezoeken.

Openingstijden 2017:
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Zwolle

Op zoek naar een hotel in Zwolle?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

Winterworld Zwolle
Voor één van de meest sfeervolle kerstdorpjes van het land reis je af naar Zwolle. Dat is enerzijds omdat Zwolle zo’n unieke uitstraling heeft; de oude stadsmuren geven een dergelijke markt exact wat nodig is om een sfeervolle Winterworld te organiseren. Anderzijds omdat Winterworld op zichzelf alles heeft wat je van een kerstmarkt mag verwachten. Vooral de ijsbaan – toch een belangrijk onderdeel op een kerstmarkt – mag er wezen. De overdekte baan staat garant voor uren ijspret en dat niet alleen, je kunt er ook nog iets leren. Zo worden er voor de liefhebbers schaatslessen, of curling- en hockeyclinics georganiseerd.

Iedereen weet: van schaatsen krijg je honger. En ook daar is een oplossing voor. Het sfeervolle Grand Café is echt een must wanneer je van de baan af komt. Probeer één van de lekkere snacks en vergeet daarbij de originele Tiroler Glühweinbar niet. Maak daarna nog even een rondje langs de kraampjes en de kerststal en jij hebt het kerstgevoel weer helemaal te pakken.

Kerstevent Zwolle
Ook de stichting St. Michaelevents doet een duit in het zakje. Op verschillende plekken in de stad organiseert deze stichting onder meer activiteiten en optredens. Zo kun je een bandje verwachten, Bijbelse figuren die door de stad lopen, workshops, verschillende koortjes en een aantal verwarmde tenten. Ook is er een grote, levende kerststal en een dance plein. De jongere kinderen kunnen op het kidsplein terecht.

Het doel van de stichting is het kerstverhaal op een originele, eigentijdse en prettige manier opnieuw vertellen. Eén van de hoogtepunten zal het kerstkoor zijn, waaraan alle deelnemers en vrijwilligers – en dat zijn er meer dan honderd – meedoen. Dit kerstevent wordt slechts één dag georganiseerd, dus wanneer jij hier graag bij wilt zijn, bekijk dan zeker even de datum bij onze openingstijden. Dit evenement wil je vast en zeker niet missen.

IJsbeeldenfestival
Het IJsbeeldenfestival leek dit jaar weer terug te komen naar Zwolle. Vele duizenden bezoekers gingen al eens een kijkje nemen en konden zich vergapen aan de meest sprookjesachtige ijscreaties. Helaas, door de instorting van een tent, gaat het IJsbeeldenfestival dit jaar niet door. Zie ons nieuwsoverzicht voor meer informatie.